Nem mindenhol jön be az IKEA

ikea
Tiszta villamos energiát is közvetít már az Ikea az Egyesült Királyságban
Vágólapra másolva!
Az IKEA bejelentette, hogy Norvégiában bezárja három kisebb méretű városközponti áruházát. A társaság közleménye szerint a lépés a csökkenő nyereségesség miatt végrehajtandó költségcsökkentési intézkedések részét képezi.
Vágólapra másolva!

A Reuters beszámol arról, hogy Oslóban, Alesundban és Tromsøben még 2015 és 2016 között nyitották ezeket az üzleteket, amelyek elsősorban kiszolgáló bázisok, illetve átvételi pontok voltak a megrendelt bútorok számára.

A három áruház az IKEA globális pilot-programjának jegyében született meg, amelynek keretében új formátumok bevezetésével szeretnének alternatívát kínálni a vásárlóknak a hatalmas, városszéli monstrumokkal szemben.

Forrás: Pixabay


A cég mintegy 10 százalékkal szeretné lefaragni a költségeit Norvégiában, hogy javítson ottani érdekeltségének nyereségességén. A három megszűnő üzlet dolgozóinak állást kínált más norvégiai egységeiben.

A svéd bútorgyártó vállalat egyébként kidolgozott egy hároméves megújulási programot,

amelynek részeként elsősorban online üzletágát kívánja fejleszteni, illetve csökkenteni a kiszállítási időket. Ezzel szeretne még vonzóbbá válni a fogyasztók számára.