Újítana a Facebook, ezúttal az emberek bankszámlájára kíváncsi a cég

facebook messenger
Így néz ki az új Facebook Messenger
Vágólapra másolva!
A Facebookon keresztül valószínűleg hamarosan már a bankszámlaegyenleget is le lehet kérdezni, ugyanis a közösségi oldal a Messenger segítségével összekapcsolná felhasználóit a bankjukkal. Az üzenetküldő applikáción keresztül közvetlenül lekérdezhetők lennének a bankszámlák adatai.
Vágólapra másolva!

Mindez a pénzintézetek számára megkönnyítené egyes szolgáltatások nyújtását, ilyen például az ügyfélchat. A CNBC összefoglalója szerint a Facebook részéről kiemelték, hogy

a felhasználók hozzájárulásukat adják számukra ahhoz, hogy hozzáférjenek ezekhez az információkhoz.

A közösségi oldal közleménye szerint a Facebook Messengerhez kapcsolódva a felhasználók valós idejű adatokat kaphatnak bankjuktól a különböző tranzakciók adatairól, például a számlaegyenlegről vagy a beérkező pénzösszegekről. Az ötlet azon alapul, hogy elektronikus formában könnyebb kommunikálni a bankunkkal, mint telefonon érdeklődni például a számlaforgalomról.

A Facebook hangsúlyozza, hogy mindez teljesen önkéntes alapon történik, emellett ezeket az információkat semmilyen más célra nem használják majd fel.

Az egész kezdeményezésnek egyébként pontosan az a kritikus pontja, hogy a felhasználók biztonságban tudhassák ezeket a bizalmas adatokat.

A Facebook Messengeren üzenne a bank ügyfélszolgálata Forrás: Facebook

A közösségi oldal minél több bankot és más pénzügyi szolgáltatót szeretne meggyőzni, hogy használja ilyen formában a Messengert. Ez a bankok számára is kedvező, mert egyszerűen és valószínűleg olcsón szolgálhatják ki az ügyfeleket.

Egyes bankkártyatársaságok a Facebook közlése szerint már alkalmazzák ezt a módszert.