A járattörlések a Ryanair-vezért is sújtják, lemond éves bónuszáról

Ryanair, repülőgép, utasok
Snapshots from Valletta, Malta. Malta, officially known as the Republic of Malta , is a Southern European island country consisting of an archipelago in the Mediterranean Sea. The country covers just over 316 km2, with a population of just under 450,000, making it one of the world's smallest and most densely populated countries. The capital of Malta is Valletta, which at 0.8 km2, is the smallest national capital in the European Union.
Vágólapra másolva!
A fapados légitársaság tavaly 20 ezer járatot törölt, ami a dolgozók nemtetszését váltotta ki. A cég hétfőn tette közzé éves jelentését, és annak ellenére, hogy a Ryanair rekorderedményeket ért el, Michael O'Leary vezérigazgató, a működési nehézségekkel összefüggésben, lemondott éves bónuszáról.
Vágólapra másolva!

Az éves bónusz mértéke akár a Ryanair-főnök éves fizetésével is megegyező mértékű lehet. Ez O'Leary esetében akár egymillió eurót (321,1 millió forint) is jelenthet.

Tavaly a cégvezető bónusza 950 ezer euró (mintegy 305 millió forint) volt.

Illusztráció Forrás: AFP/SOOC/Alexandros Michailidis

A Ryanair a múlt héten jelentette be, hogy az idei év végén csökkentik a dublini járataikat, így 300 munkahely került veszélybe – 100 pilóta és 200 légiutas-kísérő elbocsájtása következhet be.

A cég továbbá azt is közölte, hogy a vezérigazgató O'Leary 2017 szeptemberében lemondott az extra juttatásáról,

miután 20 ezer járatot törölt a Ryanair, ami súlyos munkaügyi vitát váltott ki a társaságnál, írja a Guardian.

A vállalat azóta több szakszervezettel is tárgyalt a vita megoldását illetően, ami számos esetben megállapodáshoz vezetett.

Múlt héten a légitársaság egy, eddig történetében példátlan sztrájk-hullámmal találta szembe magát.

A légiutas-kísérő személyzet Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában és Belgiumban szüntette be a munkát, valamint hétfőn a német pilóták túlnyomó többsége is erre szavazott.

Ahogy az Origo megírta, a légitársaság személyzete elsősorban a munkakörülményekre panaszkodik. Állításuk szerint az ivóvízért is fizetniük kell a fedélzeten, betegszabadságra pedig csak akkor mehetnek, ha személyesen jelennek meg az orvosi igazolással.

Válaszul O'Leary hétfőn azzal fenyegetőzött, hogy több munkahelyet áthelyeznek Lengyelországba.