Baj van az óvszerekkel, termékvisszahívás a Durexnél

BANGKOK, THAILAND - December 29, 2017 : Durex Pink condoms in my hand on white paper or white background
Vágólapra másolva!
A Durex márkanév alatti kondomokat gyártó vállalat megállapította, hogy egyes, korábban készült termékeik, nem felelnek meg a cég saját szigorú minőségi követelményeinek, írja az Independent.
Vágólapra másolva!

A Durex termékeket gyártó cég, a Reckitt Benckiser, azt közölte, utólagos ellenőrzéseik során megállapították, hogy egyes, az év első felében gyártott termékeik, nem biztosítják használóiknak a minőségi követelmények szerinti szakítószilárdságot.

A probléma elsősorban a termékek minőségmegőrzési dátumához közeledve jelentkezhet, azaz minél régebbi az óvszer, annál inkább fennáll a szakadás veszélye.

Ezért a kérdéses termékeket visszahívják, mind a forgalmazásból, mind a vásárlóktól.

A visszahívás Durex Real Feel és a Durex Latex Free termékcsaládba tartozó óvszereket érinti. A kérdéses szállítmányok az Egyesült Királyságban és Írországban kerültek forgalomba.

A gyártó azt kéri, ne használják a kérdéses termékeket (illusztráció) Forrás: Shutterstock

A gyártónál hangsúlyozták, azonnali biztonsági problémától a fogyasztóknak nem kell tartani, ám érdekeiket szem előtt tartva,

visszarendelik a gyengébb minőségű óvszereket.

A bejelentést követően az írországi, egészségügyi készítményeket felügyelő hivatal azonnal felhívást adott ki a fogyasztóknak. Ebben azt kérik, ellenőrzzék az általuk vásárolt Durex-termékek lejárati dátumát és ne használják a kérdéses óvszereket.

A problémás termékeket megnevezés, darabszám, tétleszám és lejárati dátum alapján azonosító lista (angol nyelven) itt érhető el.