A fiatalok fogékonyak leginkább a pénzügyi tudatosságra

a világ legnagyobb tanórája diák egészséges életmód gyermek HÉTKÖZNAPI iskolás kislány SZEMÉLY tanterem
Budapest, 2015. október 2. Tanulók Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára tanóráján, amelyen főként az egészséges életmódról beszélgettek a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban 2015. október 2-án. Az óra utáni sajtótájékoztatón az államtitkár a világ legnagyobb tanórája elnevezésű, az ENSZ által életre hívott kezdeményezésről beszélt. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
A fiatalok fogékonyak leginkább az új ismeretekre, ezért is összpontosít a pénzügyi tudatosságot fejlesztő stratégia első két éves cselekvési terve a tanulókra – mondta Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatornán hétfőn.
Vágólapra másolva!

Továbbá rámutatott, a készségek elsajátítását élményalapúvá kell tenni.

Illusztráció Forrás: MTI/Marjai János

Fontos lenne, hogy minél többen tudatosan viszonyuljanak a pénzügyekhez, hasonlítsák össze a piacon található termékeket mielőtt döntenek.

Magyarországon mindössze a lakosság 16 százaléka vesz számításba egy második, harmadik vagy negyedik ajánlatot, legyen szó akár hitelfelvételről vagy megtakarításról

– tette hozzá.

A helyettes államtitkár szerint a családoknak saját költségvetést kellene készíteniük, amely segít a kiadások és a bevételek egyensúlyban tartásában.

Balogh László a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, aki módszeresen végiggondolja, hogy a következő egy évben mennyi bevétele, milyen főbb kiadásai lesznek, mennyit tud félretenni tartalék céljából, illetve nyaralásra, az sokkal okosabban és költséghatékonyabban tud élni.