Súlyos sörösüveghiány fenyeget Németországban

Russia World Cup South Korea - Germany football soccer FIFA
Vágólapra másolva!
Németországban hiány alakult ki sörösüvegből, miután a nagy meleg hatására jócskán megnőtt a sörfogyasztás. A palackozók lassan már nem tudják kielégíteni a fogyasztói igényeket.
Vágólapra másolva!

A helyzet mára annyira akuttá vált, hogy egy helyi sörfőzde tulajdonosa felhívást intézett vásárlóihoz, amelyben azt kéri, hogy vigyék vissza mihamarabb az üres üvegeket. „A segítségüket kérjük – áll a bochumi Moritz Fiege Facebook bejegyzésében. – Noha cégünk alapvetően új üvegeket használ, hamarosan kifogyunk belőlük. Ezért mielőtt elutaznának szabadságra, kérjük, vigyék vissza az üres Moritz Fiege sörösüvegeket. A következő legyen a mottójuk: előbb az üres üvegek, csak aztán a szabadság!"
A The Telegraph cikkében kiemeli, hogy

a németek nem kedvelik a dobozos kiszereléseket, továbbra is előszeretettel isszák üvegből a sört.

Az üvegvisszaváltóknál 8 és 15 eurócent közötti összeget fizetnek egy üvegért, és a szupermarketekben általában hosszú sorok kígyóznak az automaták előtt.

Forrás: Sputnik/Mikhail Voskresenskiy


A mostani melegben azonban egyszer csak több üvegre lett szükség, mint amennyi üreset a fogyasztók visszaváltottak az elmúlt hetekben.

A nyári időszakban ilyen szempontból mindig van egy kis csúszás, ám a Német Sörgyártók Szövetsége szerint az idén különösen nagy a probléma. Az egyik legnagyobb német söripari cég, a Veltins például máris több ezer plusz üveget rendelt.

Sörösüveghiány persze máskor is volt Németországban. 2012-ben annyira rossz volt a helyzet, hogy a híres müncheni Hofbrau cég csak üres üvegekért cserébe adott át sört a vevőinek. Az idén erre – eddig – még nem került sor...