Újabb naperőmű építését jelentették be

napelem
Napelemeket telepít az Aldi üzleteire (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Két fotovoltaikus projekttársaság akvizícióját zárta az ALTEO Csoport, amelyek révén újabb kiserőművi beruházást valósíthat meg Nagykőrös külterületén a tőzsdén jegyzett energetikai vállalat.
Vágólapra másolva!

A naperőművek várhatóan 2019 első felében kezdik meg kereskedelmi működésüket, ezt követően a termelt villamos energiát a Kötelező Átvételi Rendszerben fogják értékesíteni 25 éven keresztül, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal engedélye alapján. A most zárult tranzakció révén megvalósuló fejlesztéssel az ALTEO naperőművi portfóliójának névleges teljesítménye az összes egység megépülését követően eléri a 20 megawattot.

Nagykőrös külterületén épül

A most megvásárolt projekttársaságok (a True Energy Kft., valamint F.SZ. Energia Kft.) összesen 14, egyenként 495 kilowatt névleges villamos teljesítményű naperőmű-egység építésére rendelkeznek engedéllyel.

Illusztráció Forrás: Aldi

Így a tranzakció révén az ALTEO egy közel 7 megawatt összkapacitású kiserőmű beruházást valósíthat meg Nagykőrös város külterületén.

Ezek várhatóan 2019 első felében már meg is kezdhetik kereskedelmi működésüket.

Kevesebb mint 1 év alatt a portfóliónkba került a domaszéki, már működő naperőmű, valamint – a mostani megállapodással együtt – további három, megvalósítás alatt álló fotovoltaikus projekt is. A jelenlegi tranzakcióval lassan kimerítjük a 15 milliárd forintos beruházási programunk keretét – emelte ki az új beruházás kapcsán Ifj. Chikán Attila, a vállalatcsoport vezérigazgatója.