300 felhasználóig ingyenes lett a Microsoft csoportmunkaeszköze

Startup illusztráció
Vágólapra másolva!
Ingyenesen is elérhető a Teams egy speciális változata – jelentette be a napokban a Microsoft. Az egyelőre preview-ban elérhető változatot 300 felhasználóig lehet használni. Jár hozzá egy 10 GB-os központi tárhely, valamint a felhasználók is kapnak egyenként 2 GB személyes tárhelyet. Emellett korlátlan számú csevegőüzenetet és keresést, csoportos hang- és videohívásokat biztosít – a vendég-hozzáféréssel akár szervezeten kívüli személlyel is.
Vágólapra másolva!

Az ingyenes változatba integrálható az Office 365 mellett mintegy 140, akár harmadik féltől származó üzleti alkalmazás – a Microsoft közleménye az Adobe-ot, az Evernote-ot és Trellót említi példaként. Az online Office pedig biztosítja hozzá a dokumentumok valós idejű szerkesztését - írja a Bitport.hu.

A szolgáltatáshoz nem szükséges semmilyen előfizetés, így Office 365-, vagy Microsoft 365-előfizetés sem.

Ha valaki SLA-val (Service Level Agreement) is kéri, az már fizetős szolgáltatás, a díj mértéke havonta felhasználónként legalább 5 dollár.

Kifejezetten a kkv-kat megcélozva 300 felhasználóig ingyenes lett a Microsoft Teams Forrás: Shutterstock

Az ingyenes változatból néhány kényelmi, adminisztrációs és biztonsági szolgáltatás hiányzik,

így például a megbeszélések ütemezésének lehetősége, a konferenciahívás (hanghívás sem), és nem lehet rögzíteni a beszélgetéseket sem a Microsoft Streammel. Nincs többfaktoros hitelesítés, single sign-on bejelentkezés az összes üzleti alkalmazásba, valamint az auditálási és riportolási funkció maradt ki. Nincs továbbá támogatás sem a termékhez.

Cserébe viszont a többi szolgálttatások teljesen ingyenesek, ami ideális lehet egy kkv számára. Ha pedig bejön az ingyenes változat, és fizetős funkciót is hiányol hozzá a cég, akkor át lehet térni a fizetős változatra is, vagy lehet keresni más ingyenes alternatívákat.

A témáról a Bitport.hu írt részletesen.