Helyreállt a MasterCard a leállás után

bankjegy bankkártya forint mastercard
Budapest, 2015. május 9. Számológép, bankkártyák és bankjegyek a gazdasági, pénzügyi események, hírek illusztrálására. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Sehol sem lehet MasterCard bankkártyával fizetni, illetve pénzt felvenni az országban. Az Origo munkatársa utánajárt, hogy mi lehet a probléma.
Vágólapra másolva!

Gyakorlatilag leállt a MasterCard az országban.

Munkatársunknak az egyik áruházláncban azt mondták, hogy sehol sem lehet MasterCard kártyával fizetni. Az OTP telefonos ügyfélszolgálatán jelenleg több mint 130 ember várakozik.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/Faluldi Imre

Mint kiderítettük más országokban,

többek között Németországban, Csehországban, Lengyelországban és Romániában is probléma van a MasterCard bankkártyával,

de a cég egyelőre még nem ad ki sajtóközleményt ez ügyben.

A The Sun értesülései szerint Angliában is teljes a káosz, ráadásul úgy tűnik, a probléma a legtöbb nemzetközi bankra is hatással van.

Friss: A MasterCard rendszere újra működik.

A szerkesztőségünkhöz eljutatott tájékoztatás szerint a fizetési rendszerében keletkezett hibát sikerült elhárítani, a rendszer újra a megszokott módon működik. A kártyabirtokosok probléma nélkül használhatják Mastercard hitel- és betéti kártyáikat. A Mastercard sajnálatát fejezi ki az okozott kellemetlenségek miatt.