50 startup versengett Moszkvában

Women Startup Competition, Moszkva, startup, verseny
Vágólapra másolva!
Women Startup Competition, amely a női vállalkozók és a nemek közötti egyenlőséget támogató vállalkozásokat helyezi előtérbe, Moszkvában tartotta elődöntőjét, amit a VideoOculograph nyert meg.
Vágólapra másolva!

A csapat 2018 októberében Londonban versenyezhet tovább az európai roadshow végső győzelméért, ahol egy öt napos képzésben és mentorálásban is részt vesznek majd, a döntő, azaz a "Demo Day" előtt.

Women Startup Competition Forrás: Women Startup Competition

A VideoOculograph által létrehozott összetett szem-nyomkövető megoldás az első, ami a számítógépes látás és a gépi tanulás alapján, számos betegség (neurológiai rendellenességek, belső fülbetegségek, látás patológiák) érintés nélküli, legkevésbé invazív kezelésére alkalmas, elkerülve a sebészeti beavatkozás technikáit vagy a hosszabb rehabilitációs időszakot.

– nyilatkozta Kurucz Andrea, lead mentor.

Women Startup Competition Forrás: Women Startup Competition

A verseny előtt a szerencsés csapatok másfél napos, rövid mentorálásban részesültek, ami segített felkészülni a moszkvai Impact Hubban tartandó bemutatóra.

A versenyre, amelyre óriási volt a túljelentkezés, több mint 50 startup nevezett be, közülük egy online zsűri választotta ki a legesélyesebb tizenkét jelöltet. A zsűriben helyet kapott Ljubov Szimonov, a Rostelekom egyik vezetője is.

A második helyet az Exestation csapat érte el, akik intelligens algoritmusok alapján, garantált eredményekkel működő, automatizált marketing és brand építési szolgáltatást nyújtanak a startupok és vállalkozók részére.

Women Startup Competition Forrás: Women Startup Competition

A harmadik helyezett pedig a Wonderobe lett. A csapat egy mesterséges intelligencia alapú személyre szabott ruha és stílus ajánló rendszert és egy "virtuális" ruhásszekrényt ajánl a jelenlegi ruhatárunk tárolására egy mobil applikációban.

A Women Startup Competition egy éves verseny olyan startupok számára, amikcsapatának legalább felét nők alkotják, vagy női vezetővel rendelkeznek.

A verseny azért jött létre, hogy lehetőséget biztosítson női vállalkozóknak és startupjaiknak arra, hogy találkozzanak befektetőkkel, továbbá olyan támogatásban és tanácsadásban részesüljenek, melyet máshol nem kapnának meg. A verseny célja, hogy emelje a nők jelenleg nagyon alacsony arányát az üzleti szférában.