Átadták a világ legnagyobb mobiltelefongyárát

Samsung Galaxy A6+, okostelefon, android, teszt
A beépített kamera egész jó!
Vágólapra másolva!
A Samsung Indiában megnyitotta a világ legnagyobb mobiltelefongyárát. A cég jócskán kibővítette az Új-Delhitől körülbelül egy órányira lévő Nodiában található üzemét.
Vágólapra másolva!

A 32 hektáron elhelyezkedő létesítménynek köszönhetően a dél-koreai gyártó csaknem megduplázza okostelefon-gyártó kapacitását: 2020-ban az üzemben a mostani 68 millió helyett már évente 120 millió készüléket állítanak majd elő. A Samsung nem csak a helyi piacon fogja értékesíteni az itt készülő telefonokat, hanem külföldre is szállítnak majd belőlük.

A beruházás nem kis részben a „Make in India", azaz „Gyártson Indiában!" program ösztönzésére valósult meg, amelynek keretében az indiai kormány arra igyekszik ösztökélni a multinacionális cégeket, hogy hozzanak létre gyártókapacitásokat az országban.

Nem véletlen, hogy a Samsung Indiában erősít, hiszen fél évvel ezelőtt az ottani piacon megelőzte a Xiaomi.

Az olcsó készülékeivel hódító kínai cég az elmúlt időszakban megháromszorozta indiai gyártókapacitását. Jelenleg hat üzemet működtet az országban, amelyek ontják magukból az okostelefonokat: másodpercenként kettő kerül le a futószalagokról.

Forrás: Origo

Nem csoda a kiélezett versenyfutás, hiszen India hatalmas üzleti lehetőségeket kínál: 300 millió okostelefon-tulajdonossal Kína után a második legnagyobb piacnak számít a világon.

Ráadásul a kereslet tovább növekedhet, hiszen az 1,3 milliárd lakos kétharmadának eddig nem volt internet-hozzáférése. Rengetegen közülük azonban pontosan az okostelefonok használatával válhatnak internet-felhasználóvá, miután az utóbbi időben kibontakozott árharc eredményeként megfizethetőbbé váltak Indiában a mobil adatforgalom tarifái.