Az amerikai posta kaphatja az Év Lúzere díjat

Lenyűgöző látnivalók az álmok városából, New Yorkból
Statue Of Liberty
Szabadság-szobor
Vágólapra másolva!
A USPS egyik bélyege, amely a Szabadság-szobrot ábrázolja, a vállalat nagy balszerencséjére nem a valódit, hanem egy Las Vegasban található másolatot mutat. A művész pedig beperelte az amerikai postát, ahol váltig állították, hogy az eredeti szobor szerepel a képen.
Vágólapra másolva!

Robert S. Davidson készítette a Szabadság-szobor másolatát, amely Las Vegasban a New York-New York Hotel & Casino előtt áll. A USPS 2011-ben adott ki új bélyeget, azonban a valódi Szabadság-szobor helyett, a másolatot ábrázolta a kép.

Ráadásul amikor kiderült a tévedés, az amerikai posta még akkor is váltig állította, hogy az eredeti szobor van a bélyegen.

Lenyűgöző látnivalók az álmok városából, New Yorkból Statue Of Liberty Szabadság-szobor Forrás: Thinkstock

Davidson erre beperelte a USPS-t arra hivatkozva, hogy alkotása egyéni és több ponton is különbözik az eredeti műtől. A bíró pedig egyetértett és kijelentette, hogy a két alkotás arcát összevetve, már elsőre látszanak a különbségek. Végezetül a bíró úgy határozott, hogy Davidson alkotása eredeti, egyéni és ezáltal védelmet érdemel.

Mivel a USPS véletlenül Davidson szobrát használta az eredeti helyett, a vállalat köteles megfizetni 3,5 millió dollár jogdíjat, valamint az évek alatt felhalmozódott kamatot is meg kell téríteniük a művésznek.