Elvált a leggazdagabb német nő

Susanne Klatten, BMW
Vágólapra másolva!
Elvált a leggazdagabb német nő, aki húszmilliárd dollár feletti vagyonnal rendelkezik. Suzanne Klatten nemcsak Németországban tartozik a legvagyonosabbak közé, hanem világszinten is igen előkelő helyen áll.
Vágólapra másolva!

Huszonnyolc éven keresztül élt házasságban Németország leggazdagabb hölgye, Suzanne Klatten, a BMW-t megalapító Quandt család tagja. Férje, Jan Klatten mérnökként dolgozott a cégnél, amikor megismerkedtek.

Susanne Klatten a Bloomberg toplistáján a 39. helyen áll, márciusban vagyona elérte a 22,1 milliárd dollárt.

Németországban pedig a 2. legnagyobb vagyonnal rendelkezik Dieter Schwarz után, aki a Lidl és a Kaufland hálózatokat birtokló Schwarz Csoport feje.

Susanne Klatten Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert

Susanne Klattennek kiterjedt üzleti érdekeltségei vannak. A BMW-ben 20,9 százalékos részesedése van, az Altana gyógyszergyártó cégben a részvények 50,1 százalékát birtokolja, de 25 százalékos részesedéssel rendelkezik a szintén német Nordex szélturbina-gyártó vállalatban is.

A gazdagság mellett kijutott neki a rosszból is, hiszen 1978-ban el akarták őt rabolni az édesanyjával együtt, de a rendőrségnek sikerült megakadályoznia az emberrablást.

Emellett néhány évvel ezelőtt napvilágra került egy tanulmány, amely a Quandt család II. világháború alatti náci kapcsolatait kutatta.