Megkezdi működését az online számlarendszer

adóbevallás feladása posta ügyfél
Budapest, 2013. május 21. Ügyfelek álnak sorba a budapesti Mammut I. bevásárlóközpont postahivatalában egy külön pultnál, hogy feladják adóbevallásukat 2013. május 21-én. A mai napon éjfélig lehet benyújtani a személyi jövedelemadó-bevallásokat a tavalyi évről. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Ma kezdi meg működését az online számlarendszer, de a program esetleges nem megfelelő működése miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal július végéig még nem bírságolja az adatszolgáltatás mulasztását.
Vágólapra másolva!

A NAV vasárnapi közleményében kiemelte:

nem vetnek ki szankciókat azokra a vállalkozásokra, amelyek regisztrálnak, és a számlaadataikat július végéig, utólag eljuttatják a NAV-hoz.

A számlázó programot használóknál a felkészülés elengedhetetlen része, hogy még időben felvegyék a kapcsolatot a szoftver fejlesztőjével, aki megvizsgálja, kell-e valamin változtatni a szabályos adatszolgáltatáshoz. Az online számla webes felületén nemcsak információk, hanem

gyakori kérdésekre összeállított válaszok és tájékoztató videók segítik a felkészülést,

lépésről lépésre bemutatva a regisztrációt és az online számlázó használatát - tájékoztatott a NAV.

Illusztráció Forrás: MTI/Marjai János

Varga Mihály pénzügyminiszter korábban hangsúlyozta: a vasárnap induló online számlázás a gazdaságfehérítés újabb fontos állomása. Az adóhivatal azonnali rendelkezésére álló számlaadatok kockázatelemzések és ellenőrzések széles körű lefolytatására adnak lehetőséget.