A híres robogógyártó most egy követő robottal robban be

Vespa Gita okosbőrönd
Vágólapra másolva!
A 134 évvel ezelőtt alapított olasz cég az ikonikus Vespa robogóval lett világhírű, ám most új babérokra tör.
Vágólapra másolva!

Hetvenkét évvel az ikonikus Vespa robogó elindítása után az olasz gépjárműgyártó cég bemutatta legújabb alkotását: egy olyan robotot, amelyik utánunk hozza a holminkat.

Vespa Gita Forrás: piaggiofastforward.com

A 2015-ben alapított Piaggio Fast Forward, ami a Piaggio amerikai leányvállalata és az ő bostoni irodájukban tesztelték a Gita névre hallgató, több mint fél méter magas, kétkerekű hordár robotot.

A terméket 2019 elejétől lehet majd megvásárolni, az ára egyelőre nem ismert.

A vállalat egyik célja, hogy sétára ösztönözze az embereket, ahelyett, hogy kocsit használnának – és ebben nyújt nagy segítséget a robot, hiszen kapacitásának köszönhetően szabaddá teszi a tulajdonos kezeit, és megkíméli a cipekedéstől.

Vespa Gita Forrás: piaggiofastforward.com

A Gita tárolója 32 liter űrtartalmú, és maximálisan 20 kilogrammot bír el: ez megfelel egy üveg bor és egy hátizsák nagyságának, vagy két bevásárlószatyornak.

A beépített szenzorok segítségével képes felismerni a tulajdonos lábát, ezáltal követni tudja, valamint az útvonalakat is megjegyzi.

A tervek szerint négy színben lesz elérhető.

Nem ez az első okos bőrönd, amivel előrukkolnak a fejlesztők: a Mi Ecosystem például egy Puppy 1 névre hallgató okos-bőröndöt dob novemberben a piacra, aminek a korábbiakkal ellentétben kivehető akkumulátora és csupán két kereke lesz.