Ez volt minden idők legdrágább és egyben leghosszabb online randija

Love composition. Studio shot. Smart Phone Beautiful Single Flower Holiday Teenage Girls Women Textured Plank Copy Space Dating Inspiration Blank Valentine's Day - Holiday Petal Heart Shape Beauty Backgrounds Caucasian Ethnicity Bonding Togetherness Fresh
Valentines day composition. Studio shot on white wooden background.
Vágólapra másolva!
Mikortól számít kapcsolatnak a „randizgatás”, összejárás? Az eltelt idő vagy a gyakoriság függvénye? Mennyit érdemes invesztálni abba, időben, érzelmi és intellektuális erőfeszítésben, és persze anyagiakban? S hogyan alakul mindez online kapcsolat esetén? Van-e ok a bizalmatlanságra, hogy választottunk nem az, akinek mondja magát, ha csak telnek az évek, miközben számolatlan pénzzel segítjük ki az interneten megismert „nagy ő”-t, anélkül, hogy személyesen találkoznánk? Nyolc év és közel kétmillió dollár elég-e a gyanakváshoz?
Vágólapra másolva!

Az Asia Times beszámolójából nem derül ki, megfogalmazta-e magának a fenti vagy ehhez hasonló kérdéseket az a hongkongi nő, aki 2010-ben egy online társkeresőn ismerkedett meg egy férfival, akivel virtuális románcba bonyolódott. A személyes találkozás azonban csak nem akart összejönni, miközben partnere mind több és több pénzt kért tőle ahhoz, hogy kikecmeregjen éppen aktuális problémájából.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Halfpoint/Halfpoint

Van már közös múlt

A rászedett, most 42 éves, egy pénzügyi intézetnél dolgozó hongkongi asszony azt állítja, a Match.com nevű társkereső oldalon 2010 augusztusában ismerkedett meg egy, magát fontos brit személynek valló illetővel.

A párkapcsolatokat jellemző kölcsönösségre, arra, hogy az egyik támogassa a másikat, amikor arra szükség van, nem is kellett sokat várni. Három hónappal a virtuális ismeretség kialakítása után, a férfi arra kérte, küldjön részére 10 ezer hongkongi dollárt (kb. 350 ezer forint), hogy abból kifizethesse szabadon bocsátásának adminisztrációs – tehát nem óvadék – költségeit.

A fontos brit férfi azt állította, Malajziában azért tartóztatták le a hatóságok, mert 300 ezer fontnyi készpénzt találtak nála.

Ezt követően megsokasodtak a kérések a nő irányába. A férfi különböző okokra hivatkozva, mind gyakrabban kérte néhány tízezer, esetenként százezer dollár átutalására a nőt. Ez a hosszadalmas, és a nő részéről igen költséges randi, nyolc éven át tartott.

Úgy, hogy közben egyszer sem találkoztak, így a kapcsolat építésére csak virtuálisan nyílt lehetőségük, melyhez emailt és az egyik népszerű csevegő-alkalmazást használták.

A gyanú árnyéka vetül a románcra

Bár a nőnek – elmondása szerint – időközben gyanússá vált partnere, mégis nyolc éven át teljesítette kéréseit.

Összesen mintegy 200 tranzakcióval, 1,78 millió amerikai dollárnak megfelelő összeget utalt át neki.

Ez mintegy 470 millió forintnak felel meg.

A hongkongi nő nyolc éven át, közel kétmillió dollárt utalt át a férfinak, akivel soha nem találkozott Forrás: Getty Images/www.PeopleImages.com licence restrictions apply/Mbm Yapr

Idén márciusban az ismeretlen újra pénzt kért tőle, de a nőnek már nem maradtak tartalékai, ezért családjához fordult segítségért. Rokonai azonban figyelmeztették: könnyen lehet, hogy csaló áldozata lett.

A nő végül áprilisban a hongkongi rendőrséghez fordult.

A rendőrségi nyomozás megerősítette, hogy a nő szerelmi csaló áldozata lett.

A hatóságok most a malajziai szálon próbálják felgöngyölíteni az ügyet, hiszen a nő első alkalommal egy malajziai bankszámlára utalt az őt éveken át hintáztató férfi részére.