Fontos határidő, ma éjfélig adható le az adóbevallás

NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelület, NAV ADÓ, Adó, pénz, bevétel, e-bevallás, ügyfélkapu, ügyfél, bevallás, bevallás, SZJA, SZJA bevallás, Személyi jövedelemadó, SZJA bevallás,
NAV, Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevallás, SZJA, SZJA bevallás, Személyi jövedelemadó, SZJA bevallás, 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Már csak pár óra van az szja-tervezeteket módosítására és jóváhagyására. Aki nem csinál semmit, annak a tervezete automatikus bevallássá válik, azonban ez alól kivételek az őstermelők és az áfás magánszemélyek is.
Vágólapra másolva!

Fontos határidő jár le május 22-én éjfélkor. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal arra figyelmeztet, hogy már csak pár óra maradt arra, hogy mindenki véglegesítse adóbevallását,

ugyanis éjfélkor jár le az szja-bevallás jóváhagyási határideje.

Ez azt jelenti, hogy utoljára ma lehet átnézni, elfogadni, kiegészíteni a bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg a NAV honlapjáról elérhető felületen.

Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivőjének tájékoztatás szerint, aki nem véglegesíti a tervezetet, nem is nézi át,

annak automatikusan bevallássá válik a tervezete május 22. után.

Ez alól kivételt jelentenek az őstermelők és áfás magánszemélyek.

Ma éjfélkor lejár a határidő Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ez azért fontos, mert őstermelők és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek részére készített bevallási tervezet csupán

egy "ajánlat", ami nem válik automatikusan bevallássá.

Ezeket a tervezeteket ki kell egészíteni az önálló tevékenység, illetve az őstermelői tevékenység jövedelmével, és az ahhoz kapcsolódó fizetési kötelezettségekkel.

Aki nem módosítja és egészíti ki azt, előbb a NAV figyelmezteti, majd meg is bírságolja.

Az egyházaknak és a civil szervezeteknek felajánlható 1+1 százalékokról szóló rendelkező nyilatkozat papíron vagy személyesen is benyújtható a NAV-hoz a központi ügyfélszolgálatokon akár este 8 óráig, elektronikusan pedig éjfélig.

Több posta is nyitva tart

Több postán is meghosszabbított nyitvatartással várják azokat, akik postán küldik el a 2017. évi személyijövedelemadó-bevallásukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) a május 22-iki határidő napján.

A társaság adatai szerint 2017 tavaszán május 22-ig mintegy 350 ezer, míg az elektronikus bevallás bevezetése előtti évben,

2016-ban csaknem 2 millió személyijövedelemadó-bevallást adtak fel postán az ügyfelek.

A tájékoztatás szerint a megyeszékhelyeken a főposták 19 óráig lesznek nyitva, Budapesten éjfélig működik a Nyugati téri 62-es posta, a Mammut bevásárlóközpontban a 114-es posta 21 óráig, a Keleti pályaudvar mellett lévő 72-es posta pedig, mint mindig 0-24 órában elérhető.