Genfben majdnem hatmillió dollárért adtak el egy unikornist

Winston Churchill's last picture put up for auction painting art auction landscape lot HORIZONTAL bid british modern fine art post-war Winston Churchill sotheby's 1962
3240584 11/21/2017 British Prime Minister Winston Churchill's last ever painting, The Goldfish Pool at Chartwell, at a Sotheby's auction. Aleksandr Kondratuk/Sputnik
Vágólapra másolva!
Genfben, a Phillips aukcióján gazdára talált a "The Unicorn", vagyis az unikornis névre keresztelt Rolex Daytona óra. Előzetesen arra számítottak, hogy nagyjából 3 millió dollárért fog elkelni, azonban a végén ennek majdnem kétszeresét, 5,9 milliót fizettek érte.
Vágólapra másolva!

A Rolex Daytona őrület tovább tart, és ezt jól mutatja, hogy Genfben sikerült 5,9 millió dollárért eladni az egyik ritka darabot. Korábban egy szintén Rolex Daytona óra döntötte meg a világ legdrágábban eladott órájának rekordját.

Akkor a Paul Newman által is viselt karórát 17,8 millió dollárért vitték el.

Az akkori rekord után elképesztően népszerűek lettek a régi Rolex Daytona órák, és egyre több gyűjtő keresi ezeket a darabokat. A The Unicorn volt az egyetlen Rolex Cosmograph Daytona óra, amely fehérarany kiadásban készült, és éppen ezért számít rendkívül egyedinek.

Rolex Daytona "The Unicorn" karóra Forrás: https://www.phillips.com

Az órát a híres gyűjtő, John Goldberger adta el, aki a befolyt összeget a Children Action jótékonysági alapítványnak adta. Az aukció szervezői pedig annak örültek, hogy az óráért kapott rekordösszeggel rengeteg gyermeket támogatnak majd.