Már most kezdhet spórolni a család új, fajtiszta robotkutyájára

boston dynamics spotmini robotkutya
Boston Dynamics SpotMini
Vágólapra másolva!
2019-ben már bárki megvásárolhatja magának a Boston Dynamics fejlesztette robotkutyát, a SpotMinit. Az egyre fejlettebbé váló robotkedvenc egyik darabjával, ahogy az Origo is beszámolt arról, a világ leggazdagabb embere, az Amazon-vezér, Jeff Bezos is nagy feltűnést keltett egy konferencián - bár lehet, helyesebb a SpotMinikre mostantól "példányként" hivatkozni.
Vágólapra másolva!

A Boston Dynamics alapítója, Marc Raibert jelentette be, hogy jövőre kereskedelmi forgalomba kerül a cég folyamatosan fejlesztett robotkutyája, a SpotMini.

A Boston Dynamics egyik SpotMini-változata Forrás: Boston Dynamics

Készül a végleges dizájn

A cég vezetője elmondta, jelenleg is dolgoznak a modell fejlesztésén, tökéletesítésén. Ennek keretében például újragondolják a végleges kialakítást. Raibert szerint már közel járnak ahhoz a változathoz, amely majd - ha lehet használni ezt a kifejezést egy ilyen, nem hétköznapi terméknél - sorozatgyártásba kerül.

Ha pedig ez így lesz, akkor 2019-ben bárki megvásárolhatja magának a család új robotkutyáját.

Igaz, egyelőre nem tudni, mennyiért, a tervezett értékesítési árat ugyanis egyelőre nem árulta el a vállalat.

Egyre fejlettebb

A kutyarobotból több változat készült az elmúlt években. Az első változat már járt, sőt, egyes tárgyak felvételére is képes volt. A tavaly bemutatott változat már önállóan navigált a térben, az ezt szolgáló fejlett rendszer segítésével. Idén februárban pedig egy olyan videó látott napvilágot, melyben az egyik robot egy másiknak nyitja ki az ajtót.

Idén márciusban Jeff Bezos egy saját SpotMini társaságában jelent meg egy rendezvényen.

A Boston Dynamics másik fontos projektje Atlas, a humanoid felépítésű robot. Ahogy az Origo megírta, legújabb változata már együtt kocoghat a parkban akár tervezőivel is.

A céget tavaly vásárolta fel az egyik legnagyobb technológiai befektető SoftBank.

A vállalat a Google anyavállalatától került át az új tulajdonos érdekeltségébe, amely az akvizíció kapcsán azt ígérte, mélyen a zsebébe nyúl majd az intelligens robotok fejlesztése érdekében. A felvásárlás értékét a mai napig nem hozták nyilvánosságra, azt az érintettek üzleti titokként kezelik.