Milliárdosok mondták meg, hogy mibe érdemes fektetni

Leonardo DiCaprio, A Wall Street farkasa
DiCaprio A Wall Street farkasában
Vágólapra másolva!
Olyan milliárdosok szólaltak meg, akik befektetéseikkel már bizonyították, hogy értenek a pénzügyekhez. Mark Cuban, Barbara Corcoran és Warren Buffet most megosztja néhány tippjét azokkal, akik befektetésen gondolkoznak, de nem biztosak abban, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni. 
Vágólapra másolva!

Ugyan a milliárdosoknak bejött saját stratégiájuk, azonban arra nincs garancia, hogy másoknál is beválik. Ennek ellenére jó kiindulási pont lehet olyan befektetők tanácsait figyelembe venni, akik saját maguk értek el sikereket a pénzügyi világban.

Warren Buffett

A világ egyik legsikeresebb befektetője, Waren Buffett szerint az olyan vállalatokba érdemes fektetni, amelyeket ismerünk. Kiemeli, hogy sosem szabad olyan részvénybe vagy cégbe pénz invesztálni, amelyet nem értünk teljesen.

Warren Buffett Forrás: Imaginechina/Che Liang

Azt tanácsolja, hogy maradjunk azoknál az iparágaknál és vállalatoknál, amelyek közel állnak hozzánk, hiszen a kockázat sokkal nagyobb, ha nem értjük, mibe fektetünk pénzt.

Barbara Corcoran

Az ingatlanpiac egyik legsikeresebb szakértője 1973-ban adta ki első lakását 360 dollárért, majd egyből elszaladt egy kabátot venni a Bergdorf Goodmanba. Szerinte ez volt a legokosabb dolog, amit tehetett, hiszen a kabátban erősnek érezte magát.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/JackF/Iakov Filimonov

Coccoran jelenleg az ABC "Shark Tank" című pénzügyi műsorában szerepel. A CNBC szerint lehet némi igazság abban, amit mond, hiszen azok az alkalmazottak, akik ügyelnek a megjelenésükre, sokszor jobban teljesítenek a munkában is.

David Bach

A befektetési tanácsadó David Bach szerint a lakásvásárlás a legjobb választás, főleg a fiatalok számára.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Hozzáteszi, ha az ezredfordulósok nem képesek maguknak otthont venni, akkor gyakorlatilag semmi esély nincs arra, hogy vagyonuk legyen, legalábbis azoknak, akik az Egyesült Államokban élnek. Jelenleg az átlagos lakástulajdonos 38-szor gazdagabb, mint az, aki albérletben lakik.

Richard Branson

Branson szerint a siker kulcsa az emberekben rejlik. A milliárdos befektető szerint, ha jól bánunk a körülöttünk lévőkkel és az ügyfelekkel, akkor az hosszabb távon kifizetődik. Hozzátette azt is, hogy a legfontosabb, amit tanult 67 év alatt, hogy mindig oda kell figyelni másokra, és tudni kell meghallgatni őket.

Richard Branson Forrás: AFP/2016 Getty Images/Alex Wong

Mark Cuban

Cuban a hitelek visszafizetését tartja a pénzügyi előrelépés legjobb módjának. Szerinte a pénz, amelyet meg lehet spórolni azzal, hogy nem kell fizetni az adóságaink utáni kamatot fontosabb, mint bármilyen befektetés. A diákhitelnek például 7 százalékos a kamata az USA-ban, ha pedig ezt kifizeti, azzal máris 7 százalékot keresett. Ez pedig azonnali haszon, amely sokkal biztonságosabb az értékpapíroknál és az ingatlannál.