Félmilliárdos többlettel kezdte az évet az egri Markhot Ferenc-kórház

Vágólapra másolva!
Ötszáznegyvenmillió forint többlettel kezdte az idei évet az európai viszonylatban is korszerű egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet - írta szerda reggeli számában a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

A lap szerdai számában az intézményt csaknem két éve vezető Vácity József elmondta,

a kórháznak nincs adóssága,

és saját forrásból tudta rendezni a béreket és az elmaradt cafeteriát is.

A főigazgató közölte azt is, hogy kinevezésekor az egyik legfontosabb feladata az akkor már folyamatban lévő 7,4 milliárdos uniós fejlesztés véghezvitele volt, ami mára teljesen lezárult. A kórháznak már

van egy tíz egységből álló vadonatúj műtőblokkja, új gépekkel felszerelt intenzív osztálya, új sürgősségi és gyerekosztálya,

valamint európai színvonalú központi laboratóriuma, és korszerű gép- és készülékparkja.

Elmondta, fontos, hogy

elegendő fiatal orvos dolgozzon a kórházban.

Ennek érdekében saját rezidenstámogató ösztöndíjprogramot indítottak a kórháznál. Azoknak az orvosoknak, akik a kórházban kezdenek el szakosodni, havi bruttó 100 ezer forint pluszt adnak. Cserébe azt kérik, hogy ahány hónapon keresztül kapják ezt az ösztöndíjat, annyi ideig dolgozzanak is náluk szakorvosként - fejtette ki.

Tavasszal már 42 fiatal orvos volt a kórházban, most már ötvenen vannak, év végére pedig reményeik szerint elérik a hatvanas létszámot, ami a megyei kórházak viszonylatában kimagasló.