Hamarosan kapható a magyar szamóca

eper, szamóca
Vágólapra másolva!
A magyar szabadföldi szamócát ránézésre is könnyű megkülönböztetni az importtól.
Vágólapra másolva!

Az Agrárkamara közleménye szerint a rekordmeleg áprilisi tavasz felgyorsította a növények növekedését, emiatt idén kevésbé lesz érezhető a különbség a szabadföldi, valamint a fóliás szamóca betakarítási ideje között.

A friss magyar szamóca könnyedén megkülönböztethető az import árutól Forrás: AFP Illusztráció

A magyar szabadföldi szamóca általában május közepétől kerül piacra, a fóliás hazai szamócával pedig már áprilisban is lehetett találkozni.

A magyarországi

ültetvények megfelelő állapotban vannak,

a jövőbeni jégkárok mértékét pedig országos talajgenerátoros jégkármérséklő-rendszerrel csökkentik.

A friss magyar szamócát úgy lehet megkülönböztetni az importált árutól, hogy nem olyan kemény, és a csészelevelei frissebbek, de a különbség az ízben is megjelenik.

Magyarországon 800 hektáros területen évente körülbelül 8-10 ezer tonna szabadföldi szamóca terem.

A főbb termőterületek Pest, Bács-Kiskun, Heves, Somogy valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron megye egyes részein találhatóak. Az országban lévő termőfelület hozzávetőlegesen fele fóliasátras hajtatás.