Méregdrága stresszűző nyaklánc a wellnesstrend legújabb őrülete

Shift stresszcsökkentő nyaklánc, Komuso Design
Vágólapra másolva!
Az egészséges életmódhoz szükséges ruhatár mellett már ékszereink is tükrözhetik elköteleződésünket, ehhez azonban mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.
Vágólapra másolva!

A Komuso Design által tervezett Shift nyakláncot úgy alakították ki, hogy az azon keresztül kifújt levegő csökkentse a stresszt, miközben az ember az orrán át veszi a levegőt legalább tíz másodpercig.

Shift stresszcsökkentő nyaklánc Forrás: komusodesign.com

A nyakláncot többféle nemesfémből készítik, így például van ezüst 95 dollárért (25 ezer forint), vagy 14 karátos arany 115 dollárért (30 ezer forint). A készítők szerint pedig akár öt kilégzés is elegendő, hogy elérjük a Zen, azaz a nyugodtság állapotát.

– nyilatkozta Todd Steinberg a Moneyish-nek. Ezért döntött úgy Steinberg, és felesége, Vanessa, valamint pszichoterapeuta barátjuk, Dr. Daniel Epstein, hogy megalkotják a megfelelő és hordható alternatívát.

Shift stresszcsökkentő nyaklánc Forrás: komusodesign.com

Öt, a Shiten keresztül történt kilélegzés után a pulzus, a kortizol vagyis a stresszhormon lecsökken, ahogy a vérnyomás is, több toxin szabadul fel, és az izmok is ellazulnak – magyarázta Epstein.

A tudományos adatok bebizonyították, hogy a meditáció és a mély levegő segít a stressz enyhítésében, és a koncentráció javításában.

A mély lélegzetvétel során nagyobb mennyiségű oxigén áramlik a szervezetbe, ami lelassítja a szívverést, és csökkentheti, vagy akár stabilizálhatja a vérnyomást.

További kutatások szerint a meditációs gyakorlatok befolyásolják az agy szerkezetét, enyhítik a depressziót és a krónikus fájdalmat.

Bár nem feltétlenül szükséges ehhez egy 115 dolláros nyaklánc, ugyanakkor a wellnesstrend már nem csak a pillanatnyi egészségről szól, hanem egy életstílus elsajátításáról.

A Globális Wellness Intézet által összeállított adatok szerint a világ wellnessiparának értéke 3.700 milliárd dollár, és az előrejelzések szerint 2020-ig további 17 százalékkal fog nőni.

Az olyan elektronikus kereskedelmi platformok, mint az Etsy, a Goop, az Urban Outfitters és a Free People már teljes részlegeket szentelnek a wellnesstermékeknek, amelyek a stressz enyhítését és a pihenést szolgálják.