A 2 milliárdos startup vezetője még ma is beáll ételszállítónak

Deliveroo
Bikers working for Food delivery service Deliveroo enter a restaurant to pick up meals they will deliver, on March 31, 2016 in Paris. Food delivery service Deliveroo, created in 2013 in the UK and operating in France for a year, said on March 31 it had already served a " million meals " in France, presenting itself as the "leader" of this thriving market . / AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
Vágólapra másolva!
A 2 milliárd dollárt érő Deliveroo társalapítója és vezérigazgatója továbbra is rendszeresen besegít szállítóinak a londoni Notting Hill-i otthona közelében.
Vágólapra másolva!

A cég 2013-as alapításakor Will Shu és Greg Orlowski maga szállította ki az ételeket a megrendelőnek, és annak ellenére, hogy a vállalkozásuk már 2 milliárd dollárt ér, Shu kéthetente továbbra is szállítónak áll saját cégénél.

Illusztráció Forrás: AFP/Eric Feferberg

– nyilatkozta Shu a CNBC Make It műsorában. Ez rendkívül fontos szempont a cégnél, ami hasonlóan működik, mint az Uber, és ami ennek megfelelően folyamatos vizsgálat alatt áll.

Shu elmondta, hogy a szállítóként szerzett tapasztalatokból leszűri, hogy mit is szeretnének a cég megrendelői, vagy a munkatársak és amikor visszatér vezetői teendőihez, ezeken tud változtatni.

„Senki sem szokott felismerni" – tette hozzá Shu.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Julien Mattia

A londoni székhelyű Deliveroo jelenleg több mint 13 ezer munkavállalóval, és további 7 ezer szállító munkatárssal dolgozik közösen a világ 12 országának több mint 150 városában.

Shu elmondta, hogy nem akart soha híres vállalkozó lenni, csupán az ételek iránti szenvedélyét szerette volna megvalósítani,

és hogy mások is finom ételeket ehessenek, amiket gyorsan kiszállítanak. Majd hozzátette, hogy a legfontosabb egy jó vállalkozáshoz, az az, hogy azzal foglalkozzunk, amit szeretünk.