Ezekben az amerikai városokban a legsikeresebbek a nők

High angle view of woman is working at desk Using Laptop Wireless Technology Retro Styled Computer Over The Shoulder View Coffee Cup One Woman Only Only Women One Young Woman Only Only Young Women Young Women Women Females Copy Space Surfing the Net Three
High angle view of woman is working at table. Over the shoulder view of female using laptop. Selective focus is on technology with blank screen.
Vágólapra másolva!
A SmartAsset pénzügyi vállalat nemrég közzétett elemzéséből kiderül, hogy melyik amerikai városokban a legsikeresebbek a nők. A jelentés száz várost rangsorolt a teljes munkaidős nők százaléka alapján, akiknek éves bevétele meghaladja a 75 ezer dollárt, akik vállalkozók, vagy 25 év felett mesterdiplomával rendelkeznek. Az elemzés figyelembe vette a lakhatási költségeket, az átlagos jövedelmet, valamint a 25 év felettiek munkanélküliségi rátáját is.
Vágólapra másolva!

A Virginia államban található Arlington városa az, ahol a legsikeresebbek a nők a SmartAsset elemzése szerint.

Az Arlingtonban teljes munkaidőben dolgozó nők átlagosan évente több mint 80.200 (20 millió forint) dollárt keresnek.

És a nők több mint fele, vagyis 57 százaléka 75 ezer dollár (18,8 millió forint) feletti éves jövedelemmel rendelkezik. Valamint az itt élő hölgyek 38,6 százaléka saját vállalkozását vezeti.

Illusztráció Forrás: Getty Images/Neustockimages/Neustockimages

A második helyen az arizonai Scottsdale végzett, itt a teljes munkaidőben dolgozó nők évi 56.600 dollárt (14,2 millió forint) keresnek, miközben a munkanélküliség csupán 3,5 százalékos. A városban azonban csak 25 százalékos a magánvállalkozó nők száma.

A harmadik amerikai város, ahol a leginkább megéri nőként dolgozni, az Madison Wisconsinban.

Nem véletlenül került ilyen előkelő helyre Madison városa, korábban a Forbes magazin a második legjobb oktatási helyszínnek választotta az Egyesült Államokban.

A diplomával rendelkező nők egyharmada Madison valamelyik oktatási intézményében szerezte diplomáját. Ugyanakkor a nők enyhén alulfizetettek a városban.

Illusztráció Forrás: 123RF

A negyedik helyezette a technológiai vállalatok otthona, a kaliforniai San Francisco. A SmartAsset adatai szerint a városban dolgozó teljes munkaidős nők átlagosan 72 ezer dollárt (18 millió forint) keresnek évente.

Azonban a régióban rendkívül drága a mindennapi megélhetés, így a lakásvásárlás vagy bérlés is.

Virginia két városa is szerepel a legjobb ötben, ezúttal Alexandria érdemelte ki a rangos helyet. Ugyanúgy, ahogy Arlingtonban, az Alexandriában dolgozó teljes munkaidős nők is jól fizetettek: évente 67 ezer dollárt (16,8 millió forint) visznek haza. Ráadásul a város rendkívül sok diplomással (30 százalék) is rendelkezik.