Egészséges csokival robbant a Nestlé

Milkybar Wowsomes
Vágólapra másolva!
A Milkybar Wowsomes 30 százalékkal kevesebb cukrot tartalmaz, nincs benne mesterséges édesítőszer, mégis megtartja édes ízét, és a jövő héttől kapható lesz az Egyesült Királyság és Írország üzleteiben.
Vágólapra másolva!

Az élelmiszeripari óriás két éve jelentette be, hogy olyan cukorszerkezeten dolgoznak, ami nem tartalmaz mesterséges összetevőt, megtartja az édes íz jelleget, mégis számottevően kevesebb a cukortartalma.

Milkybar Wowsomes Forrás: Nestlé

A vállalat kutatói kizárólag természetes összetevők – víz, cukor és tejpor – felhasználásával módosították a cukor szerkezetét, és így porózus, levegős szerkezetű verziót hoztak létre.

Az amorf, könnyített szerkezetű cukor jóval hamarabb olvad el a szánkban, mint a hagyományos kristályszerkezetű, melynek tömör kristályszemcséi lassan oldódnak.

Ennek következtében a lazább szerkezetű cukorból édesebbnek érezzük ugyanazt a mennyiséget, mint a kristályos változatból. Ezen az elven működő strukturált cukor nem egy mesterséges édesítőszer.

A strukturált cukor Forrás: Nestlé

A svájci multinacionális vállalat szerint a szabadalmaztatott eljárás lehetővé teszi, hogy a csokoládét fogyasztók ugyanolyan édes ízt élvezzenek, mint korábban, miközben kevesebb cukrot visznek be a szervezetükbe.

Az innováció összhangban áll a Nestlé jobb életminőséget és egészségesebb jövőt megteremtését célzó törekvéseivel. A társaság 2000-ben kezdte el termékei cukortartalmának folyamatos csökkentését. Elsőként arra tett nyilvános kötelezettségvállalást, hogy 2014 és 2016 között 10 százalékkal csökkenti több terméke cukortartalmát.

Ezzel összhangban a Magyarországon is forgalmazott, gyermekeknek szánt gabonapelyhek hozzáadott cukortartalma 23 százalékkal csökkent 2012 óta,

valamint 2016-tól kapható nálunk is az új, csökkentett cukortartalmú Nesquik kakaóitalpor, melynek hozzáadott cukortartalmát több mint a felére csökkentették

– mondta Stefano Agostini, a Nestle UK & Ireland vezérigazgatója.

A cég hozzátette, hogy a technológiát több, gyermekeknek szánt csokoládénál is bevezetik. A cég továbbá vállalta, hogy 2020-ig egyes termékei cukortartalmát további öt százalékkal csökkenti.