Elképesztő mértékben zuhan a londoni ingatlanok ára

Londoni City
Buildings in the City of London as viewed from Waterloo Bridge on Saturday, Jan. 28, 2017, in London, United Kingdom. The City of London is the main hub of financial services in the United Kingdom and is often termed 'The City'. (Photo by Jonathan Nicholson/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az angol fővárosban valósággal beszakadt az ingatlanpiac, hiszen 2009 augusztusa óta nem fordult elő ekkora áresés, januárban pedig éves szinten 2,6 százalékot csökkent a lakóingatlanok ára.
Vágólapra másolva!

Az Acadata és a LSL Property Services közös felmérése szerint decemberhez képest a lakóingatlanok ára 0,8 százalékkal mérséklődött, az átlagár 593 ezer 369 font volt. Januárban a legnagyobb mértékben a brit főváros legdrágább kerületeiben csökkentek az árak, Wandsworthben például 14,9 százalékkal, a Cityben 10,8 százalékkal, átlagosan pedig 3,8 százalékkal.

illusztráció Forrás: NurPhoto/Jonathan Nicholson/NurPhoto/Jonathan Nicholson

London 11 legolcsóbbnak tartott kerületében a lakóingatlanárak 0,5 százalékkal csökkentek 2017 januárjához képest.

Nagy-Britanniában a lakóingatlanárak 0,5 százalékkal, mintegy 300 ezer fontra emelkedtek, Londont és Délkelet-Angliát nem számítva a növekedés jóval nagyobb, 2,5 százalék volt, ami azonban így is kisebb az elmúlt évekhez képest. Az ingatlanárakat jelentősen befolyásolja a Brexit jelentette piaci kockázat, valamint a megemelt ingatlanadó.