Bajban van a Claires üzlethálózat

Claire's
Vágólapra másolva!
A Business of Fashion értesülései szerint a kiegészítőket értékesítő üzlethálózat heteken belül elindíthatja a csődeljárást. Az ékszereket, táskákat és egyéb kiegészítőket áruló üzletlánc Magyarországon tizenegy üzlettel van jelen.
Vágólapra másolva!

Értesülések szerint a Claire's irányítását nemsokára az Apollo Global Management fogja átvenni, amely a befektetők és a hitelezők kifizetését intézi. Az üzletlánc 2 milliárd dolláros adósságot halmozott fel. Mivel a megállapodás még nem nyilvános, ezért nem minden részlet ismert, például az sem, hogy az üzlethálózat végleg bezár-e.

Claire's üzlete Forrás: Wikimedia Commons

A New York-i székhelyű Apollo Global Management szóvivője nem reagált a hírekre, ahogy a Claire's és a hitelezők sem.

A jelenlegi adósság tízszer nagyobb, mint a cég éves árbevétele. A bankcsőd azonban lehetővé tenné az üzlethálózat működésének folytatását, és a hitelezők megtartását, amíg az átfutási terv hivatalossá nem válik.

Csakúgy mint számos kereskedelmi cégnek, úgy a Claire's-nek is meg kellett küzdenie a csökkenő ügyfélforgalommal az online versenytársak miatt. Ezt igyekezett a cég külön megállapodásokkal, és áruházakkal való szorosabb együttműködéssel kompenzálni.

Claire's üzlete Forrás: Getty Images/David Mcnew

Az Apollo korábban 3,1 milliárdért vásárolta fel az 1961-ben indult céget az alapító, Rowland Schaefer családjától. Ezután az üzlethálózat gyors növekedésnek indult: 2010 és 2013 között hozzávetőleg 350 új üzletet nyitottak, így a világon már 2.700 bolttal rendelkezett a hálózat. De a felvásárlás után a cég nehezen tudott nyereséges maradni.