Washingtonban készül az Amazon?

Amazon
SEATTLE, WA - JUNE 16: People walk past the signature glass spheres under construction at the Amazon corporate headquarters on June 16, 2017 in Seattle, Washington. Amazon announced that it will buy Whole Foods Market, Inc. for over $13 billion. (Photo by David Ryder/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Azóta folynak a találgatások az Amazon elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég második központjának helyszínéről, mióta elkészült a Seattle-i irodaház és az ahhoz tartozó három óriásgömb. A Business Insider híroldal szerint egyre valószínűbb, hogy az új központ az amerikai fővárosban, Washington DC-ben lesz.
Vágólapra másolva!

Több város is verseng azért, hogy az Amazon HQ2 névre keresztel második irodakomplexuma náluk épüljön fel. A cég korábban bejelentette, hogy egy igen rövid listája van a potenciális helyszínekből,

körülbelül 20 terület jöhet számításba.

De most úgy tűnik, a főváros a befutó, és erre számos árulkodó jel utal.

Az Amazon Seattle-i központjának épületegyüttese Forrás: Getty Images/David Ryder

Az óriáscég az elmúlt öt évben drasztikusan, több mint négyszeresére növelte lobbitevékenységét a Bloomberg szerint. Az Amazon nagyon széles körben kiterjesztette lobbista tevékenységét, és majdnem megduplázta az ezzel foglalkozó munkatársai számát.

Ráadásul 2015 óta a cég tagja Jay Carney, aki Barack Obama korábbi amerikai elnök idején volt a Fehér Ház szóvivője.

Washington DC, nagyváros lévén, számos előnnyel rendelkezik, a területnek komoly közösségi közlekedési hálózata van. Ráadásul rendkívül magas színvonalú oktatási intézmények találhatók a városban, ez pedig rendkívül jó lehetőség a fiatal munkaerő toborzására.

Jeff Bezos Forrás: AFP/Sajjad Hussain

Az Amazon alapítója és vezetője, Jeff Bezos már 2016-ban vásárolt magának lakóhelyet a városban, a rendkívül népszerű Kalorama körzetben, 23 millió dollárért. Ráadásul nem is egyet, hanem rögtön kettő ingatlant vett, amit egy több mint kétezer négyzetméteres rezidenciává alakítottak át.

Az Amazon képviselői már februárban jártak az amerikai fővárosban,

és a Washington Post szerint találkoztak Virginia állam kormányzójával, valamint Washington polgármesterével. A cég közleményében azonban az olvasható, hogy minden lehetséges helyszínt végiglátogattak