Az előfizetéses lézeres és arcápoló kezelések letarolták a szépségipart

2018.03.04. 10:00

Az éves tornabérletekhez hasonlóan már a szépségiparban is elérhető az éves előfizetési lehetőség, ami havi egy kezelést foglal magában, ezért pedig akár húsz százalék kedvezmény is jár. Az orvosok és kozmetológusok szerint az állandó, ismételt kezelések sokkal hatékonyabbak.

A fitnesziparhoz hasonlóan már a bőrápolásnál is lehetőség van az éves előfizetésre váltásra, ezzel a havidíj nemcsak olcsóbb, hanem a rendszeres bőrápolás sokkal hatékonyabb, mint egy évenkénti egyhetes ápolás mondjuk egy wellnes-út keretében.

IllusztrációForrás: Thinkstock

A New York-i Hayday vagy a manhattani Silver Mirror Facial Bar megadott kezeléseket kínál vendégeinek, aminek az ára havi 50 és 108 dollár között, vagyis 13 ezer és 28 ezer forint között mozog.

Mindig azt kérdezik tőlem a vendégeim, hogy miként lehetne szebb a bőrük, és mindig azt mondom, hogy csak apró dolgokat csináljanak meg, de azokat rendszeresen" – nyilatkozta Dr. Paul Jarrod Frank a PFRANKMD Skin Salon alapítója és vezető főorvosa a Moneyish-nek. Frank szalonja szintén havi előfizetést kínál, aminek az ára akár a 325 dollárt (83 ezer forint) is elérheti havonta.

IllusztrációForrás: Thinkstock

A havidíjas szolgáltatások között szerepel fájdalommentes lézeres kezelés, bőrhibák kozmetikai javítása, és ultrahangos technológiák alkalmazása a feszesebb bőrért, valamint fiatalító kezelések. A következő tizenöt évben ezek a kezelések olyanok lesznek, mint a manikűr vagy a pedikűr" – tette hozzá Frank.

A kezelést igénybevevők nagy része 30 év feletti nő, ráadásul a 13 milliárdos szépségipar bevételeinek majdnem fele (47 százalékát) a millenniumi generáció tagjaitól érkezik, a TABS Analytics jelentése szerint.

Egy nemrég közzétett felmérés alapján a millenniumi generáció tagjai közül 94 százalék költ önmaga fejlesztésére, vagyis továbbképzésére, egészségmegőrzésre, és bőrápolásra – szemben a többi generációval, amelyek legalább tíz százalékkal elmaradnak ettől. A fiatalok erre akár havonta 300 dollárt (77 ezer forint) is kifizetnek, annak ellenére, hogy a bérük lehet, hogy csak a fele az előttük járó generációnak.

Az önfejlesztés jelenleg egy 10 milliárd dolláros iparág az Egyesült Államokban, és az egyike azon kivételeknek, amely nem sínylette meg a válságot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK