Az Apple saját klinikát nyit dolgozóinak

Apple, Iphone 8, bemutatás
Apple CEO Tim Cook presents the newest products of the company at the Steve Jobs Theatre of the Apple Park, the new company headquarters of the iPhone manufacturer in Cupertino, US, 12 September 2017. - NO WIRE SERVICE - Photo: Christoph Dernbach/dpa
Vágólapra másolva!
A technológiai óriás a világ legjobb egészségügyi szolgáltatását akarja nyújtani dolgozóinak és családtagjainak már idén tavasztól. A cég weboldalán tette közzé részletesen az erről szóló elképzeléseit, sőt ehhez kapcsolódó álláslehetőségeket is meghirdettek.
Vágólapra másolva!

Az új alapellátási csoport – amely jelenleg két klinikát jelent – kezdetben csak az Apple Santa Clara megyében, vagyis a cég központjában dolgozókat fogja ellátni. Az ehhez szükséges orvosokat és ápolókat már keresi a cég, a legnagyobb állásportálokat is felhasználva.

Tim Cook Forrás: AFP/Christoph Dernbach

Korábban az Amazon indított el hasonlót, az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég a Berkshire Hathaway és a J.P. Morgan segítségével javítja alkalmazottainak egészségügyi ellátását. Filozófiájuk szerint ez azért kulcsfontosságú, mert a betegségeket sokkal olcsóbb és gyorsabb megelőzni, mint kezelni.

Egészségügyi problémák következtében évente 69 millió ember esik ki napokra a munkából, ezzel pedig évente 260 milliárd dollárral csökken az USA gazdasági teljesítménye, legalábbis az Egyesült Államok Betegségmegelőzési Központja szerint.

Az Apple arra törekszik, hogy olyan szakembereket alkalmazzon, akik segítenek a betegségek megelőzésében és az egészséges életmód kialakításában.

Jelenleg is folynak olyan kutatások, hogy az Apple Watch óra képes-e a szívritmus szabálytalanságait kimutatni,

ami mind az egészségesek, mind pedig a szívproblémákkal küzdők számára hasznos lehet. Ráadásul az Apple vezérigazgatója, Tim Cook nemrégiben közölte részvényeseivel, hogy hamarosan „komoly hozzájárulást" hozhatnak az Apple termékek a gyógyászatban is.