Már a Minit is Kínában gyártják

Mini auto logó
Mini Cooper logo is seen on a parking lot in Sterling, Virginia on January 2, 2015. With the price of gasoline at its lowest level in half a decade and the US economy more robust, carmakers are bullish about prospects for the American market in 2015. AFP Photo/PAUL J. RICHARDS / AFP PHOTO / PAUL J. RICHARDS
Vágólapra másolva!
A Mini márka tulajdonosa, a BMW megállapodott a Great Wall Motors autógyárral, így az új elektromos autókat Kínában és Oxfordban egyaránt is gyártják majd.
Vágólapra másolva!

A partnerség során gyártott Minik a kínai autópiacra készülnek, valamint nem érinti a BMW tavaly bejelentett tervét, hogy 2019-ben, Oxfordban készül el az első elektromos Mini, amihez az elektromos motort Németországban gyártják.

Illusztráció Forrás: AFP/Paul J. Richards

A pekingi kormány korábban bejelentette, célja, hogy 2025-re az eladott autók legalább húsz százaléka elektromos vagy hibrid meghajtású jármű legyen.

Ezzel arra ösztönözve az autógyárakat, hogy növeljék a Kínába irányuló befektetéseiket. Az országban nagysága lévén, rendkívül magas a potenciális vásárlók száma.

A BMW és a Great Wall Motors jelenleg a gyártósor pontos helyét és a befektetés mértékét tervezi.

A Kínában gyártott modellek valamelyest különbözni fognak az oxfordi modelltől.

Illusztráció Forrás: Mini

A BMW-nek már van egy partneri megállapodása a kínai Brilliance Auto autógyárral a márka autóinak gyártásáról az országban, valamint két saját gyártóüzeme, és egy motorgyára, ahol akkumulátorokat is készítenek.

A német multinacionális céget 101 éve alapították, jelenleg több mint 120 ezer alkalmazottat foglalkoztat, a mostani bővítéssel az elektromos autók egyre növekvő piacára kíván betörni.