Vágólapra másolva!
A szexuális zaklatások okozta botránysorozat és a #metoo kampány miatt Hollywood mellett a befektetők is hátat fordítottak Harvey Weinsteinnek és a vállalatának. A céget ugyan próbálták megmenteni, de nem sikerült új befektetőt találni.
Vágólapra másolva!

Csődbe megy a Weinstein Company, miután úgy tűnik, hogy nem zárulnak sikerrel azok a tárgyalások, melyek keretén belül a céget befektetőknek kívánták eladni – írja a BBC.

Az angol lap szerint a tárgyalások két hete értek véget a felek között, és

az egyetlen reális opció a csőd maradt.

A vállalat kiadott egy közleményt, melyben hangsúlyozzák, hogy elkötelezetten igyekeztek olyan megoldást találni, amellyel meg lehet őrizni a munkahelyeket és a cég vagyontárgyait.

Harvey Weinstein Forrás: Getty Images/Alexander Koerner

A cég helyzete azt követően lehetetlenült el, hogy Harvey Weinsteinről tavaly októberben a The New York Times leleplező cikket írt.

Azóta 70 nő jelezte, hogy a producer szexuálisan zaklatta vagy megerőszakolta őket.

Harvey Weinstein az állítja, hogy minden szexuális kapcsolata közös megegyezésen alapult.

A Weinstein Company ellen több peres eljárás is folyik, így vélhetően a kártérítések mértéke is sok pénzt fog felemészteni.

A vállalat nevéhez olyan - 100 millió dollár bevétel feletti - sikerfilmek köthetőek, mint a Django elszabadul, A király beszéde, a Napos oldal, a Becstelen brigantik vagy A komornyik.