Paris Hilton, Amerika leginkább alábecsült üzletasszonya

CINEMA-CANNES-FESTIVAL-HILTON Vertical CANNES FILM FESTIVAL FILM FESTIVAL PORTRAIT PERSON-CINEMA ATTITUDE PERSON-FASHION FASHION MODEL ACTRESS EVENING GOWN CLOSE-UP
US model and actress Paris Hilton poses for photographers after arriving at the Carlton hotel, 13 May 2005 during the 58th edition of the International Cannes Film Festival on the French Riviera. Hilton is in Cannes to present her film "Pledge this" by US director William Heins at the Marche du Film (Cannes Film Market) on the sidelines of the Cannes film festival, the world's top showcase of cinema. AFP PHOTO FRANCOIS GUILLOT / AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT
Vágólapra másolva!
Paris Hilton lehet Amerika leginkább alábecsült üzletasszonya. A most 37 éves Hilton húsz évvel ezelőtt bukkant fel a bulvárlapokban, amelyek örömmel írtak bulijairól és kicsapongásairól. Az azóta eltelt évtizedekben a sajtó Kim Kardashian felé fordult, közben Hilton csendben felépítette saját üzleti birodalmát.
Vágólapra másolva!

Az egykori valóságshow-sztár saját cége, a Paris Hilton Entertainment jelenleg 18 különböző termékcsaládot kínál, kezdve a cipőktől és kézitáskáktól egészen a parfümökig. De Hilton nem riad vissza az olyan érdekes üzleti lehetőségektől sem, mint a Fülöp-szigeteki strandklub, amely az ő nevét viseli, és amiért cserébe évente 1 millió dollárt kap.

– mondta Paris Hilton egy interjúban, hozzátéve, hogy mindenki az alapján ítélte meg, ahogy egykoron a valóságshow-ban szerepelt, pedig csak szerepet játszott.

Paris Hilton Forrás: AFP/Francois Guillot

Paris Hilton egy új szerelmi balladával jelentkezett nemrégiben, amelyben az 1950-es évekbeli Marilyn Monroe-t idézi meg, a videóklipet pedig vőlegénye, Chris Zylka rendezte. Hilton már 2006-ban betört a zenei piacra, első albuma a Paris vegyes kritikát kapott, azonban 77 ezer lemez kelt el már az első héten, a világon pedig összesen 600 ezer darabot adtak el belőle 2013 októberéig.

„Magamnak is bizonyítottam az üzleti sikereimmel” – nyilatkozta az üzletasszony-énekesnő.

Hilton a családi vagyonnal körbevéve nőtt fel, de elmondása alapján olyat akart létrehozni, amit sajátjának érez.

Mára az élete rendkívül sok utazással jár, mivel számos üzleti érdekeltsége van Ázsiában, Dél-Amerikában és a Közel-Keleten – becslése szerint évente 250 napot van úton.

„Üzleti tanácsokért mindig nagyapámhoz és édesapámhoz fordultam, azt hiszem, ez a véremben van” – tette hozzá.

Paris Beach Club Forrás: azure.com.ph

Talán a parfümjei a legkelendőbbek, hiszen csak az illataival 2,5 milliárd dolláros bevételt termel, és ezzel ő a második legtöbb parfümöt eladott híresség, Elizabeth Taylor színésznő után. Ráadásul

nemsokára piacra dobják Hilton huszonnegyedik illatát is,

amelyet mind a 44 üzletében értékesíteni fognak a korábbi parfümök, kiegészítők és táskák mellett.

A technológiai újdonságokat közismerten kedvelő Hilton a VR (virtuális valóság) világában látja a jövőt, és jelenleg egy német technológiai csapattal dolgozik azon, hogy megalkossa saját virtuális valóság alapú közösségi felületét.