Bezárják Jamie Oliver egyik londoni éttermét

jamie oliver
A séf étteremláncából 12 egységet kell bezárni a hitelezőkkel kötött megállapodás értelmében
Vágólapra másolva!
Mintegy nyolcvan munkatársától kénytelen megválni a Jamie Oliver érdekeltségébe tartozó londoni Barbecoa Steakhouse, amelynek éttermei London legdrágább negyedeiben találhatók. Az egyik egységet az utolsó pillanatban sikerült megmenteni, de ez csak arra hívta fel a figyelmet: a sztárszakács étteremlánca ugyanúgy bajban van.
Vágólapra másolva!

Bezár az ismert szakács egyik steakhouse étterme, miután felszámolási eljárás indult ellene. A Szent Pál székesegyháznál működő másik egységet is csak némi trükközéssel sikerül életben tartani.

Bezárási periódus

Nem indul jól az év a sztárszakács üzleti érdekeltségeinél. A Barbecoa két egysége közül az egyiket, a 250 férőhelyes Piccadilyt be kell zárni.

Jamie Oliver a tavalyi davosi Világgazdasági Fórum egyik szekciójában Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A másikat is csak úgy sikerült megmenteni, hogy a tulajdonos érdekeltségi körébe tartozó vállalat

rohamtempóban gründolt leányvállalata megvásárolta az étterem eszközeit és bérleti szerződést kötött az üzemeltetésre.

Jamie Oliver szóvivője megerősítette, hogy ilyen módon, az alig három hete bejegyzett társasággal, sikerült megmenti a Szent Pál székesegyháznál működő éttermet, ahol továbbra is várják a vendégeket.

Ahogy a The Guardian írja, ez igen rosszkor jött a szakácsnak. Tavaly év végén Olivernek saját vagyonából kellett 3 millió fonttal kisegítenie az olasz ételekre specializálódott láncát,

amely több mint 71 millió fontos adósságot görget maga előtt.

Ez akkor is hatalmas összeg, ha annak tekintélyes része a tulajdonostól származó hitel.

Gyengülő teljesítmény

Úgy tűnik azonban, ez utóbbi sem menti meg a lánc számos egységét. Az Egyesült Királyság területén működő 37 étteremből várhatóan 12 egységet be kell zárni ahhoz, hogy a lánc tovább működhessen.

A bezárások vállalása a hitelezőkkel kötött megállapodás része.

A séf étteremláncából 12 egységet kell bezárni a hitelezőkkel kötött megállapodás értelmében Forrás: Pixabay

A steakhouse éttermeket működtető vállalatot felszámolják, ezt az Oliver-vállalacsoport szóvivője is megerősítette. A legutolsó ismert adat szerint tavaly év elejére a vállalat több mint 470 ezer fontos veszteséget termelt, míg a korábbi évet 200 ezer font fölötti nyereséggel zárta.