Tíz város tíz különleges étele öt dollárért

2018.02.14. 16:54

Buenos Aires

A város szívében található El Buen Libro közel sem hasonlít egy étteremre, inkább egy lakóházra, azonban ha az ember ebédidőben jár a környéken, könnyen kiszúrhatja a helyet a kígyózó sornak köszönhetően. A klasszikus sertéshúsos, házi készítésű Milanesa szendvics a helyiek nagy kedvence. A szendvics azon túl, hogy remek arányban ötvözi a zöldségeket az argentin hideg steakkel, még remek árban is van: a három dolláros (760 forint) Milanesa grande már igazi embert próbáló adag.

Szingapúr

Szinte mindenkinek a városban egyezik a véleménye arról, hogy hol lehet megtalálni a legfinomabb Hainani csirkét rizzsel. Fook Seng GoldenHill Chicken Rice a városállam központjában helyezkedik el, és rendkívül hűséges vásárlói körrel rendelkezik.

⭐⭐⭐ Standard dropping ...

Sen Squall (@sen028) által megosztott bejegyzés,

 Ronnie Chew a hely tulajdonosa és főszakácsa mindenhol beszerezhető helyi alapanyagokkal dolgozik, amivel egy egészséges és tradícionális ételt ad vendégeinek. Ráadásul egy tányér csupán 3 dollárba, az az 760 forintba kerül.

Tokió

A japán kávéházak „egy érmés reggeli szett" elnevezésű reggelit nyújtanak fogyasztóiknak, ez rendszerint kávéból, pirítósból, főtt tojásból és salátából áll, és egy 500 jenes érmével kell érte fizetni, ami körülbelül 1.200 forintnak felel meg.

 A japán főváros Kanda kerületében található Coffee Shop Ace már lassan négy évtizede működik, és a nori pirítósáról lett híres – a pirított kenyérdarabokat vajjal kenik meg, majd pedig szárított algalapokat helyeznek a közepébe.

Szöul

A Jaws Tteokbokki étteremlánc a nemzetközi ízeket ötvözi a tradicionális koreai alapanyagokkal. Az egyik legnépszerűbb étel pedig a Tteokbokki, a kevert sült rizses sütemény, amit 3 ezer koreai wonért (700 forint) árulnak. És érdemes mellé kérni egy tál oden levest is, akár szójaszósszal keverve.

Hong Kong

A Hing Noodles igazán különleges gombócot kínál vásárlóinak. A serpenyőben sült feketeborsos sertéshússal töltött gombócok csalókán aprónak tűnnek, ám rendkívül sűrű, szintén serpenyőben sült tésztából készülnek, és rendkívül lédús, fűszeres szósszal bolondítják meg. Ráadásul van lehetőség  kevésbé fűszeres ínyencségre is, amit Barbecue sertéshúsból készítenek. A két gombóc ára 24 hongkongi dollár, ami 710 forintnak felel meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Előző
  • 1
  • 2
Következő