Melyik lesz az ország legjobb fenntarthatósági projektje?

Vágólapra másolva!
Célegyenesbe érkezett az E.ON Energy Globe díj idei magyarországi versenye. Február 28-ig a közönség 5 kategóriában szavazhat kedvenc, innovatív környezetvédelmi megoldást bemutató jelöltjére.
Vágólapra másolva!

A díj célja, hogy hozzájáruljon a környezet- és energiatudatos szemlélet népszerűsítéséhez és nyilvánosságot adjon a leginnovatívabb hazai fenntarthatósági és energiatudatos kezdeményezéseknek. A beérkezett több mint 200 pályaműből független szakmai zsűri választotta ki a 10 döntős pályázót, akik közül a közönség szavazhatja meg a kategóriák nyerteseit. A díj átfogó nyertese képviseli majd Magyarországot a rangos nemzetközi döntőben.

A „Vállalkozás" kategóriában az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet hazai ökogazdálkodást támogató kutatóhálózata, illetve a TETT Jövőnkért Egyesület Textilmami mosható pelenkákat népszerűsítő projektje közül választhatnak a szavazók.
Az „Önkormányzat" kategóriában a Nagypáli Önkormányzat zöld falufejlesztési programja és a budapesti 12. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat közösségi energia-megtakarítási programja verseng a szavazatokért.
Az „Épület" kategóriában az Archikon Építészeti Kft. által tervezett Meséskert Óvodára, az ország első minősített passzívház óvodájára és a Kistelegdi 2008 Építészeti Iroda pécsi munkájára, egy intelligens lakóházra lehet szavazni.
A „Jövő generációja" kategóriában a Katica Tanya zöldenergiával működő, a gyerekeket környezetettudatosságra nevelő élményközpontra és a Babako Egyesület veszprémi Zöld Diákparlament kezdeményezésére adhatják le voks aikat az érdeklődők.
Az „Egyéni kezdeményezés" kategóriában Burgmann Nóra „Zöld Matek" elnevezésű, a környezeti nevelést matekfeladatokkal ötvöző blogja, és Békési Anna, Anna in the mirror című fenntartható divatról szóló blogja közül választhat a közönség.

A verseny fődíja egy 100% elektromos Nissan LEAF autó, melyet az átfogó nyertes vihet majd haza. szavazni ITT lehet.