Az MNKH segítségével 10 milliárdnyit üzleteltek a kkv-k külföldön

2018.02.01. 15:46

Az elmúlt három évben több mint 600 sikeres ügyletet bonyolítottak le külpiacon a magyar kis- és középvállalkozások (kkv) több mint 10 milliárd forint értékben a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) szolgáltatásainak igénybe vételével.

A kereskedőház másodszor rendezte meg a Master of Business üzleti találkozót, ahol a kereskedőház 50 országból érkezett partnerei és 200 anyaországi és határon túli magyar kkv képviselői közvetlenül beszélhették meg az adott térség üzleti lehetőségeit.

A kereskedőház a világ valamennyi térségében tud sikereket felmutatni, köztük a Kárpát-medencében, Dél-Amerikában, Távol-Keleten

- mondta Oláh Zsanett, az MNKH Zrt. vezérigazgatója.

A nemzeti kereskedőház az elmúlt években több ezer kkv-nak tudott olyan eszközt adni, amely üzleti sikerhez vezetett, ez lehet kiállítás, exportfejlesztési képzés.

A kereskedőház partnerminősítő rendszerében cégre szabottan megmondja kkv-partnerének, hogy hol tart a vállalkozás exportképessége, illetve milyen kompetenciákat kellene fejlesztenie.

10 milliárdnyit üzleteltek a kkv-k külföldön az MNKH segítségévelForrás: MTI/Füzesi Ferenc

A minősített kkv portfólióját megküldik a kereskedőház külföldi partnereinek az ottani piaci lehetőség feltérképezésére, majd a kapott visszajelzések alapján a vállalkozás eldöntheti, melyik piacra akar belépni, és erre forrást is áldozni.

A kereskedőház nemrégiben kidolgozta és bemutatta a „Build your city” koncepciót.

Eszerint a cégeket integrálják városfejlesztéshez kapcsolódó nagyobb témakörökhöz, például építés, közlekedés, technológia területeken. A programba bekerülő cégek konzorciumot hozhatnak létre egy-egy nagyobb külföldi projekt megvalósítására, így azok a kisvállalkozások is nemzetközi referenciát, külpiaci lehetőséget kapnak, amelyek önállóan nem tudnának tenderen indulni, megbízáshoz jutni - hangsúlyozta a kereskedőház vezérigazgatója.

A Build your city program keretrendszerébe bekerülhetnek a Kárpát-medencei magyar vállalkozások is.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház idén az első negyedév végére Japánban nyit irodát, és további két amerikai képviseletet létesít május végén.