Rendkívül veszélyes bankvírus terjed

Vágólapra másolva!
Újfajta számítógépes vírus támadja a brazil bankok vállalati ügyfeleit. Más országokban egyelőre nem jelent meg, viszont rendkívül veszélyes fenyegetésről van szó, ugyanis a felhasználó ujjlenyomatát, retináját és arcképét is ellophatja.
Vágólapra másolva!

Az IBM X-Force kutatói egy olyan új számítógépes vírust fedeztek fel, amely Brazíliában a legnagyobb pénzintézetek üzleti ügyfeleit támadja. A Security Intelligence leírása szerint a CamuBot biztonsági modulnak álcázza magát, nagyban különbözik a hagyományos trójai kártevőtől, hiszen - attól eltérően - nagyon is látható. Bankok logóit használja az ügyfelek megtévesztésére, és biztonsági applikációnak tünteti fel magát.

Ezzel megnyeri a felhasználó bizalmát, majd rávezeti őket arra, hogy telepítsék anélkül, hogy észrevennék, valójában egy veszélyes vírusról van szó.

Forrás: Northfoto

A CamuBot lényegesen kifinomultabb, mint a Brazíliában eddig ismert számítógépes vírusok. Az általa alkalmazott metódus inkább a Kelet-Európából származó TrickBothoz, Dridexhez és QakBothoz hasonlatos. Akár még a felhasználó biometrikus adatait – pl. ujjlenyomat, retina, arckép – is ellophatja.