Az 1000 milliárd dolláros siker után levelet írt az Apple vezére

Apple press conference Horizontal
Apple CEO Tim Cook speaks about renewable energy during a media event at Apple's new headquarters where Apple is expected to announce a new iPhone and other products in Cupertino, California, on September 12, 2017. / AFP PHOTO / Josh Edelson
Vágólapra másolva!
Az Apple elnök-vezérigazgatója, Tim Cook csütörtökön azt mondta, az elért siker ugyan rendkívül jelentős, de ez annak köszönhető, hogy a cég a termékeire és ügyfeleire összpontosított, és nem arra, hogy az Egyesült Államok első ezermilliárdos cége legyen.
Vágólapra másolva!

Az Apple elnök-vezérigazgatója, Tim Cook a cég 120 ezer alkalmazottjának eljuttatott levelében „értékes mérföldkőnek” nevezte az elért eredményt, ami büszkeséggel töltheti el az egész céget, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy

– írja a CNBC.

Az Apple elnök-vezérigazgatója, Tim Cook Forrás: AFP/Josh Edelson

Cook levelében megköszönte dolgozóinak a nagyszerű munkát, és kifejtette, hogy

a cég sikere az ő sikerük is, továbbá rendkívül hálás azért, hogy egy ilyen nagyszerű csapattal dolgozhat közösen.

A levélben megemlékezett az alapítóról, Steve Jobbsról is, aki mindig hitt az emberi elme találékonyságában és kreativitásában, és hogy azok, akik elég őrültek ahhoz, hogy meg akarják változtatni a világot, azok valóban meg tudják tenni.

Az Apple lett az első nyilvánosan jegyzett amerikai cég, ami elérte az ezermilliárdos piaci értéket.

A cég állománya nagyot emelkedett, miután a cég közzétette negyedéves eredményét – közel kilencszázalékos emelkedést produkált a legutóbbi jelentés óta.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

Az Apple-t az 1970-es évek végén alapította Steve Jobs, az 1980-as években vált igazán népszerűvé, a személyi számítógépek elterjedésének korszakában. Az elmúlt két évtizedben az Apple a világ egyik legértékesebb vállalatává vált. Az iPhone, amit maga Jobs mutatott be 2007-ben, már több mint egymilliárd eladott készülékkel büszkélkedhet.