A Heineken összeállt egy kínai sörfőzdével

kocsma, pub, sör, vendéglátás, Heineken
A bottle of Heineken beer, in the city of Vitoria do Espirito Santo, southeast Brazil, on January 24, 2017. Heineken recently announced that it is in talks with Kirin to acquire the brewery business of the Japanese brewery in Brazil, a move that would challenge Anheuser-Busch InBev dominance in its largest market. (Photo by Diego Herculano/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Heineken 3,1 milliárd dolláros részesedést vásárolt Kína legnagyobb sörfőzdéjében, a China Resources Beer anyavállalatában. A két cég közösen arra törekszik, hogy növelje a keresletet a világ legnagyobb sörpiacán.
Vágólapra másolva!

A partnerség során a Heineken – ami a világ második legnagyobb sörfőzdéje – 40 százalékos részesedést szerez a CR Beerben, így a holland cég nagyobb hozzáférést szerez a világ egyik leggyorsabban növekvő prémium sörágazatban.

Illusztráció Forrás: NurPhoto/Diego Herculano/NurPhoto/Diego Herculano

Továbbá a China Resources Enterprise, ami a CR Beer tulajdonosa, a Heineken részvényeinek 0,9 százalékát vásárolja meg, összesen 537 millió dolláros értékben.

A holland vállalat továbbá 2,2 milliárd dollárnyi befektetést is eszközöl – áll a két cég közös nyilatkozatában.

A tranzakció várhatóan év végéig tart.

– mondta Chen Lang, a China Resources Enterprise elnöke.

A lépés azért fontos, mert így sikerült a konkurencia, a Heineken, az Anheuser Busch InBev és a Carlsberg uralta eddig a külföldi prémium sörök piacát.

Illusztráció Forrás: Origo

A partnerség hírére a China Resources Enterprise részvényei több mint tíz százalékkal emelkedtek.

A Heineken eddig is megtalálható volt a kínai sörpiacon: a holland cég prémium termékei, mint

a Heineken, a Tiger és a Sol, továbbá az olcsóbb sörök, mint az Anchor és a Hainan Beer is megtalálható az ázsiai ország polcain.

Ugyan a kínai sörfogyasztás 2013 óta csökkent, mivel számos alternatív alkoholtermék, mint a bor is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az országban, ugyanakkor a prémium sörfajták utáni kereslet növekszik – az Euromonitor adatai szerint.