Fontos bejelentés tett az IKEA a műanyagokkal kapcsolatban

ikea
Tiszta villamos energiát is közvetít már az Ikea az Egyesült Királyságban
Vágólapra másolva!
Egyre környezettudatosabbá igyekeznek válni Európa országai és vállalatai egyaránt. Most az IKEA jelentette be, hogy három év múlva már nem használnak és árulnak olyan műanyagot, amely egyszer használatos.
Vágólapra másolva!

Az IKEA fontos bejelentést tett, ugyanis a svéd bútorüzlet 2020-től száműzi az egyszer használatos műanyagtermékeket a kínálatából – írja a BBC.

A döntés a világ összes IKEA áruházára vonatkozik.

A svéd vállalat döntése egybecseng a legfrissebb európai trendekkel, melyek arra törekszenek, hogy csökkentsék a környezetszennyezést.

Emiatt Nagy-Britanniában például betiltják a műanyag szívószálakat, keverő pálcikákat, fültisztítókat, de keresik a megoldást az egyszer használatos kávéspoharak, valamint a műszálas ruhák visszaszorítására is.

Hasonló szabályok bevezetését tervezi az Európai Unió is.

A döntés mögött az áll, hogy kiderült, hogy a műanyag súlyosan károsítja a tengerek és óceánok élővilágát.

Illusztráció Forrás: Pixabay

Az IKEA tervei között szerepel az is, hogy 2025-re csak olyan anyagokat használ, amelyek teljes mértékben újrahasznosíthatóak vagy környezetbarátok. A cég ekkora szeretné nullára csökkenteni a károsanyag-kibocsátását is.

Szintén friss hír, hogy az IKEA növelni szeretné a húsmentes ételei számát az éttermeiben.

Torbjorn Loof, az IKEA csoport vezérigazgatója azt mondta, hogy mivel méretükből adódóan több mint egymilliárd embert elérnek, ezért megvan a lehetőségük arra, hogy ösztönözzék az embereket egy környezettudatosabb életmódra.