Hatalmas pénzeket bukott a világ egyik leggazdagabbja

Warren Buffett
Vágólapra másolva!
Warren Buffett amerikai üzletember hétfő óta folyamatosan veszít pénzéből. De nem ő az egyetlen, akire rájár a rúd a héten: Zuckerberg, Page, Brin és Ortega is több milliárd dollár veszteséget könyvelhet el.
Vágólapra másolva!

A Berkshire Hathaway elnöke 3,74 milliárdot vesztett, ezzel a hét legnagyobb vesztese, de közvetlenül utána érkezik Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi hálózat alapítója, aki 3,71 milliárd dollárnak intett búcsút. Az Alphabet tulajdonosai – és egyben a Goggle vezérei – Larry Page és Sergey Brin fejenként három milliárd dollárt vesztettek, míg a spanyol Amancio Ortega 2,5 milliárd dollárral kevesebb vagyon felett rendelkezik – áll a Bloomberg Milliárdos Indexében.

Warren Buffett Forrás: www.businessinsider.com.au

A világ 500 leggazdagabb emberei hétfő óta több mint 128 milliárd dollárt buktak – ez több mint a Netflix és a McDonald's teljes piaci kapitalizációja.

A legkomolyabb összeget az amerikai milliárdosok bukták, a teljes összeg több mint harmada – 55 milliárd dollár – az ő veszteségük, míg a kínai iparmágnások csupán 14 milliárd dollárt vesztettek.

Az S&P 500, vagyis az amerikai tőzsdeindex, ami az ötszáz legnagyobb céget figyeli, csütörtökön 1,3 százalékkal zsugorodott, ami a három napos lejtmenetben már 3,7 százalékot jelent.

A Dow Jones 420 pontot esett aznap, mikor Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke megígérte, hogy védővámokkal sújtja az acél- és alumíniumimportot. Emellett még a befektetők körében az is bizonytalanságot szült, amit a Fed új elnöke, Jerome Powell mondott, hogy felgyorsítja a monetáris szigorítás ütemét.