Történelmet írnak a turisták Magyarországon

Turizmus Utazás
Budapest, 2014. július 26. Turisták nézik a magyar fővárost a Budai Várból, a Dísz téri várfalról. A háttérben a Szent István-bazilika kupolája és tornyai. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A vendégéjszakák száma el fogja érni a 31 milliót 2018-ban, ezzel minden idők legjobb évét könyvelhetjük el majd a turizmusban az év végén - hangsúlyozta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a turizmus idei eredményeiről tartott sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Az ügynökség vezetője kifejtette:

2010 óta nő a magyar turizmus árbevétele, azóta emelkedik a vendégek és vendégéjszakák száma is. 2010-hez képest 2017-ig 51 százalékkal nőtt a turisták száma, és megduplázódott a turizmusból származó árbevétel.

A turizmus adja a nemzetgazdasági össztermék 10 százalékát, így a szektor 10 százalékos növekedése egyszázalékos GDP-emelkedéssel jár együtt.

A Központi Statisztikai Hivatal mérései szerint az idén csak októberben közel 10 százalékkal növekedett a belföldi turisták száma, és például 30 százalékkal emelkedett az Egyesült Államokból Budapestre érkezők száma.

Forrás: MTI/Jászai Csaba


- tette hozzá Guller Zoltán.

Kifejtette, hogy Budapest biztonságos úti cél, amelyet egyre többen választanak a külföldiek közül. A magyarok pedig alapvetően olyan turisztikai célpontokat kedvelnek, ahol gyógyhelyek, gyógyvizek találhatóak.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy egyre népszerűbb utazást ajándékozni karácsonyra, sokan adnak szeretteiknek belföldi hotelekbe szóló utalványt.

Az ügynökség vezetője szerint az idei rekordév kellőképpen szolgálja azt a célt, hogy Magyarország Európa egyik vezető turisztikai térsége legyen.