Robot hozhatja ki a megrendelt ételt és italt a munkaerőhiány miatt

AI
A mesterséges intelligencia folyamatosan fejlődik, egyre komolyabb és mérvadóbb áttöréseket érnek el a kutatók
Vágólapra másolva!
A munkaerőhiány enyhítésére a vendéglátósok a jövőben robotokat is alkalmazhatnak. Az Enjoy Robotics bemutatott belőlük párat egy ferencvárosi kávézóban Budapesten.
Vágólapra másolva!

A fővárosi Corvin negyedében található Enjoy Caféban két pincért, egy ajtónállót, egy animátort és egy tolmácsot mutatott be az Enjoy Robotics. Az élő pincérnek leadott rendelést robotpincér szállítja ki a vendéghez, ami tulajdonképpen egy kerekeken guruló, villanyhajtású tálca.

Kikerüli az akadályokat, a szoftvere által ismert térben közlekedik, és udvariasan elengedi az útjába kerülő vendégeket, mielőtt a kijelölt asztalhoz szállítaná a rendelést.

A Pepper nevű társalkodó robot, melyről már írtunk az Üzletrészen, fejét mindig az éppen beszélő felé fordítja, igyekszik bekapcsolódni a beszélgetésbe vagy éppen társalgást kezdeményez, bár egyelőre csak angolul tud. A felsőtestén található tablet segítségével a gyerekek kérhetik, hogy állatokat vagy járműveket utánozzon, de tánczenét is képes lejátszani, sőt maga is táncra is perdül.

A mesterséges intelligencia által vezérelt robotok egyre tökéletesebbek az ember helyettesítésében, néhány éve ilyesmi még elképzelhetetlen volt (képünk illusztráció) Forrás: pexels.com

A tolmácsrobot olyan helyeken jöhet jól, ahol sok külföldi fordul meg.

Harminc európai és ázsiai nyelven tud útbaigazítást adni az adott helyen járatlan vendégnek, s persze beszélgetni is lehet vele.

- véli Csizmadia Tibor, az Enjoy Robotics üzletág-igazgatója.

Az Enjoy Robotics küldetése a legjobb robotok felkutatása, gyakorlati hasznosításának bemutatása éles körülmények között.

Cikkünk a Magyaridők.hu írása alapján készült.