Piacképes startupoknak ötvenmilliós befektetést ajánl az MVM Csoport

IBM MVM workshop 
Az MVM Group Edison Light up pályázatának 2. fordulója
2017.05.23.
Az MVM Group Edison Light up pályázatának 2. fordulója 2017.05.23.
Vágólapra másolva!
Egyenként akár ötvenmillió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM EDISON startup versenyének győztesei. Az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők.
Vágólapra másolva!

Startupok, spinoffok, kis- és középvállalkozások, valamint felsőoktatási hallgatók és magánszemélyek innovatív, energetikai, energiatudatosságot érintő, illetve kreatív fejlesztési ötleteit várja az MVM Csoport harmadik MVM EDISON startup versenyére. A 2016-ban életre hívott program célja, hogy az újító ötletek megvalósulásához szakértői segítséget és befektetést nyújtson, a jövő legígéretesebb kreatív, piacképes, környezetbarát és energiahatékony fejlesztései számára.

A január végéig beérkezett pályázatok első körös értékelése után a továbbjutó ötletgazdák részt vehetnek a második forduló képzési programjában.

A végső nyertes projektek egyenként 3 millió forint értékű kommunikációs szolgáltatáscsomagot kapnak,

melyet kommunikációs stratégia alkotására, arculattervezésre, valamint piackutatásra is használhatnak fel, egy tanulmányúton keresztül pedig betekintést nyerhetnek az IBM franciaországi dizájnközpontjának működésébe, valamint

akár 50 millió forint értékű magvető befektetésre és inkubációs szolgáltatások igénybevételére kaphatnak lehetőséget.

Az MVM startup versenye egyenként akár 50 millió forintos befektetést is hozhat a nyerteseknek Fotó: Polyák Attila - Origo

Az MVM EDISON startup versenyén tavaly a hagyományos eszközöknél 60 százalékkal több hőenergiát termelő parabolikus napkollektort, a megújuló energia használatát, az esztétikumot és a praktikumot az okosmegoldásokkal kombináló IORA Smart Systemet, a mozgó víz vagy szél energiájából áramot termelő e-zászlót, illetve az EnergyAI moduláris, stabil, biztonságos és optimalizált energiaellátást célzó rendszerét ítélte legjobbnak a szakmai zsűri.

A jelentkezéseket 2018. november 22. és 2019. január 31. között várják a szervezők. Egy pályázó egyszerre csak egy ötlettel pályázhat, a jelentkezés pedig kizárólag online történhet a www.mvmedison.hu oldalon keresztül.