Eláruljuk, mennyi sört fogyaszt idén az ország

Young people drinking beer outdoors Beautiful Male Beauty Young Couple Photography Leisure Activity Number 6 Portrait Women Female Men Male Four People Medium Group Of People Group Of People Fine Art Portrait Beer Glass Color Image 20s Young Adult Smiling
Group of young cheerful people having fun drinking beer outdoors.
Vágólapra másolva!
Az ágazat előrejelzése alapján a sörpiac forgalma a tavalyi évhez hasonlóan alakulhat 2018-ban is, az ünnepek alatti megnövekvő forgalomra felkészültek a gyártók - közölte a Magyar Sörgyártók Szövetsége.
Vágólapra másolva!

A közleményben Kántor Sándor, a szövetség igazgatója elmondta:

2017-ben 6,2 millió hektoliter sör fogyott Magyarországon, és az előrejelzések alapján a tavalyihoz hasonlóan, vagy néhány százalékkal afelett alakul majd a forgalom az idén.

sör Forrás: MTI

A hazai, 120 millió korsó feletti éves mennyiség túlnyomó többsége továbbra is magyarországi sörgyárakban és sörfőzdékben készül, maximálisan igénybe véve a meglévő gyártókapacitásokat - ismertette.

Illusztráció Forrás: Getty Images/Vetta/Klubovy/Klubovy

A csapolt sörök a teljes belföldi piac 10 százalékát teszik ki, hasonlóan a 2017-es évhez.

A Magyar Sörgyártók Szövetségét 1992-ban alapították. Tagvállalatai a Borsodi Sörgyár Kft., a Dreher Sörgyárak Zrt. és a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt., a három magyarországi gyár 1700 dolgozót foglalkoztat. Pártoló tagja a Carlsberg Hungary Kft. A MSSZ tagja a brüsszeli székhelyű Európai Sörgyártók Szövetségének (Brewers of Europe).