Közép-kelet-európai startup rendezvény színhelye volt London

"North London Based N15" #photographersnearme #portraitphotography #professional photographer @photoshippy Commercial Event Event Photographer Krisztian Sipos Photography Leading Startup Campus` London programme Portrait https://startupcampus.hu/startup-c
Vágólapra másolva!
A Department for International Trade (DIT) a Startup Campus londoni irodájával és a New Generation Centre együttműködésével, 2018. november 22-én szervezte meg a CEE to UK Soft-landing Tour elnevezésű eseményt. A startup és scaleup vállalkozásoknak szervezett rendezvényén 12 közép-kelet-európai Retail/FinTech és MedTech cég, valamint a Pécsi Tudományegyetem képviselője mutatkozott be az angol piac képviselőinek.
Vágólapra másolva!

A program első felében a résztvevők iparági szakértőktől hallhattak a piacra lépéshez kapcsolódó előadásokat. A folytatásban a Startup Campus globális inkubációs és edukációs platform londoni állomásának vezetője, Gulyás Gergő röviden ismertette a cég Soft–Landing programját, melynek célja, hogy a nemzetközi piacralépésre érett scaleup vállalkozások 4 hónap alatt üzletvitelt alakítsanak ki és releváns szakmai partnertalálkozókon vegyenek részt Angliában.

A nap hátralevő részében a résztvevők megismerhettek, hogyan segíti a DIT és a brit kormány egyéb programjai a vállalkozókat, milyen trendek a meghatározók a fintech és a medtech szektoron belül, valamint perspektívát kaptak arról is, hogy az Egyesült Királyság jelentős innovációs központjai - London, Midlands Engine, Northern Powerhouse - mit tudnak ajánlani a külföldről érkező innovatív kis- és közép vállalatoknak.

Este a kapcsolatépítésé volt a főszerep.

A csapatok rövid 2 perces bevezetője után saját állomásaikon fogadhatták az érdeklődőket, valamint lehetőség volt helyi sikertörténetek, partnerek megismerésére is.

Az egész napon át tartó program helyszínét az egyik legnagyobb tech közösséget összefogó inkubátor, TechHub London biztosította.

Előadás közben Londonban... Forrás: @Krisztian Sipos 2018/Krisztian Sipos

A szervezők fő célja volt, hogy a résztvevők első kézből tapasztalhassák meg a helyi ökoszisztéma légkörét.

Másnap a PwC könyvelési és vállalkozás fejlesztési szakértői 2 órás workshopot tartottak a WeWork Moorgate irodaházában. Olyan fontos témák kerültek előtérbe, mint az EIS, SEIS kritériumai, valamint a PwC akcelerációs programja.

Az eseményen részt vett startup vállalkozások:

A Startup Campus Soft-Landing program célja, hogy segítse a startupok nemzetközi piacra lépését. A SCG összeköti a startupokat a megfelelő befektetőkkel, nagyvállalatokkal, melyek megfelelő segítséget és megoldást tudják nyújtani a kezdő vállalkozások számára.