Vágólapra másolva!
Az Év Fiatal Vállalkozója, Virág Márton cége havi szinten 1 700 diákot segít munkához. A MADS alapítója azt tűzte ki célul, hogy bevezessék a fiatalokat a munka világába, és öngondoskodásra tanítsák őket.
Vágólapra másolva!

Több tízezren regisztráltak a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) által megrendezett Fiatal Vállalkozók Hetére, amely pénteken ért véget. Az eseménysorozatot az ország legrangosabb fiatal vállalkozói kitüntetése, a tízedik Országos Fiatal Vállalkozói Díj ünnepélyes átadása koronázta meg.

A díjat 2018-ban Virág Viktor, a MADS alapítója nyerte el. Viktor cége havi szinten közel 1700 diákot segít munkához, jövedelemhez. Céljuk, hogy bevezessék őket a munka világába, tanítsák őket az öngondoskodásra, az életre.

A MADS bevételei az elmúlt években folyamatosan növekedtek, árbevételük tavaly 857 millió forint volt.

Virág Viktor cége havi szinten közel 1700 diákot segít munkához, jövedelemhez Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Virág Viktor (37) Nagypaládon, Kárpátalján született. 1999-ben érkezett Magyarországra egyetemi éveire készülve és már a suli mellett is diákmunkákat vállalt. Tanulmányai vége felé HÖK-ösként találkozott a Márton Áron Diákszövetkezettel. 2005 óta mindennapjait HR területen éli, egyaránt foglalkozik fiatal tehetségekkel, határon túli magyarokkal, nyugdíjasokkal és aktív korú munkát keresőkkel.

A MADS (Márton Áron Szolgáltató Iskolaszövetkezet) jelenleg több mint 300 megrendelőnek biztosít diák munkaerőt országosan, taglétszámuk 30-40 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A díjazott a MADS mellett vezető szerepet tölt be a MARKLAR Kommunikációs és Szolgáltató Kft.-ben, a MADS Marketing Kft.-ben és a MADS – GOLD Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetben is.