Rosszabb évre számít a Wizz Air

dolgozó nő Ferihegyi repülőtér Foglalkozás KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY nőnap pózol repülőtér stewardess SZEMÉLY sztyuardesz
Budapest, 2017. március 7. Csertő Irén első tiszt (b) és Veréb Éva vezető légiutas-kísérő a Wizz Air Airbus A321 típusú repülőgépe előtt a Liszt Ferenc-repülőtéren 2017. február 23-án. 1911-ben ünnepelték meg először a nemzetközi nőnapot, amelynek időpontja 1913 óta március 8. A nők jogai és a nemzetközi béke napját 1977-ben tette hivatalos ünneppé az ENSZ-közgyűlés. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
A genfi központú Wizz Air csökkentette a teljes éves nyereségére vonatkozó előrejelzését, 270-300 millió euróra – korábban minimum 310 millió eurós nyereséggel számoltak 2018-ra.
Vágólapra másolva!

A fapados légitársaság legfőképpen közép- és kelet-európában aktív.

Illusztráció Forrás: MTI/Kallos Bea

A cég közleményében a magas üzemanyagárakat, valamint a nyári sztrájkot nevezte meg a csökkenés okaként.

A repülőgépeknél az üzemanyag ára 23 százalékkal magasabb, mint korábban volt, és a légi közlekedésben dolgozók sztrájkja 80 millió eurós hiányt eredményezett a cégnél.

Számos európai légitársaság, mint az easyJet, és a Ryanair is arról számolt be, hogy a sztrájk, valamint a nyári időszakban túlzsúfolt repterek, plusz költségeket jelentettek a cégeknek.

A Wizz Air egyúttal azt is bejelentette, hogy a korábbiaktól eltérően 4 százalékkal 14 százalékra csökkenti a kapacitásbővítését.

Szeptember végén tette közzé a cég a féléves nyereségének adatait, ami 292,2 millió euró volt – ez 1,2 százalékos növekedés a korábbi adatokhoz képest.